Mali grad

Kamniško-Savinjske Alpe so se predstavile na največjem turističnem sejmu v državah Beneluksa

21.01.2015

 

Od 13. do 18. januarja 2015 je v Utrechtu na Nizozemskem potekal sejem Vakantiebeurs, največji turistični sejem v državah Beneluksa. Na slovenski stojnici so se s svojo ponudbo predstavljale tudi Kamniško-Savinjske Alpe.

Letos že 45. turistični sejem Vakantiebeurs v Utrechtu je v šestih dneh obiskalo okoli 120.000 obiskovalcev poslovne in splošne javnosti, na njem pa se je predstavilo več kot 1.400 razstavljavcev s celega sveta. Iz sejmišča sporočajo, da vsako leto beležijo večje število razstavljavcev, prav tako pa tudi obiskovalcev, kar kaže na to, da Nizozemci ideje za preživljanje prostega časa še vedno iščejo na sejmih.

Na slovenski turistični stojnici so se poleg 18 slovenskih turističnih podjetij, združenj in organizacij predstavljale tudi Kamniško-Savinjske Alpe. Gre za sodelovanje petih občin (Kamnik, Luče, Solčava, Jezersko in Preddvor) s težnjo po tesnejšem povezovanju in oblikovanju novih, skupnih produktov, ki temeljijo na aktivnih počitnicah, kulinariki in bogati naravni in kulturni dediščini. Z namenom spodbujanja pohodništva so bili izdelani tudi posebni pohodniški paketi.

Za nizozemske turiste je značilno, da se v Slovenijo večinoma pripeljejo z lastnim prevozom (osebnim avtomobilom ali avtodomom), predvsem v poletnih mesecih, ko si organizirajo tako imenovane individualne touring počitnice. Največ povpraševanja je bilo po možnostih kampiranja in aktivnem preživljanju prostega časa. Kamniško-Savinjske Alpe so bile za njih še posebej zanimive, saj iščejo nove in manj obljudene turistične kraje v Sloveniji.

Obiskovalci sejma Slovenijo že dobro poznajo in se v naše kraje radi in redno vračajo, zato smo prepričani, da bo ta sejemski nastop pripomogel k še večjemu številu obiskovalcev iz držav Beneluksa v naši regiji.

Besedilo: Alenka Hribar
Fotografije: Rado Urevc


<< Nazaj | Novice