Mali grad

Kamniški župan sprejel županjo pobratene občine Andechs

10.09.2011

 

Današnji program 41. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine je ponudil tudi koncert bavarskih ljudskih pesmi, kjer je nastopil tudi pevski zbor iz nam pobratene občine Andechs. Pred ogledom koncerta je županjo Andechsa, Ann Elisabeth Nepoel sprejel župan Marjan Šarec.

 
   

Na njunem prvem uradnem srečanju sta spregovorila nekaj besed o gospodarskem stanju obeh občin ter izpostavila ključne prednosti in slabosti. Po srečanju sta se kamniški župan ter županja Andechsa udeležila Koncerta bavarskih ljudskih pesmi na Glavnem trgu.

 
   

Tam je bilo pestro že od jutranjih ur, saj se je program 41. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine začel s promenadnim koncertom godbe Vodice, sledil je nastop ansambla Kontrabas, malo pred poldnevom pa je Kamnik zaživel s srečanjem otroških folklornih skupin.

Ob 15. uri je kljub toplemu vremenu postalo še bolj vroče, saj se je začelo 6. tekmovanje harmonikarjev za pokal Dnevov narodnih noš. Predtekmovanje, na katerem je sodelovalo 35 tekmovalcev, je potekalo na stranskem odru na Šutni, finale pa na Glavnem trgu. Tekmovali so v treh starostnih kategorijah, in sicer do 14. let, od  14 do 28 let in nad 28 let. Absolutna zmagovalka pa je postala Anja Koračin.

Rezultati tekmovanja:

Kategorija do 14. let:

  1. 1. Anja Koračin
  2. 2. Ana Jesenovec
  3. 3. Gašper Cestnik

Kategorija od 14. do 28  let:

Kategorija nad 28. let:

  1. 1. Danilo Poljanšek
  2. 2. Stane Makovec
  3. 3. Ivan Serpčič

Naj ljudski godec: Anja Koračin.

 
   

Večer je v Kamniku, kot že rečeno, minil v znamenju Koncerta bavarskih ljudskih pesmi v izvedbi Moškega pevskega zbora Liedertafel Utting iz Nemčije. Zbor je bil ustanovljen leta 1902 in od takrat deluje neprekinjeno. Trenutno zbor šteje 32 članov. Njihov repertoar je zelo raznolik, pojejo od bavarskih do nemških ljudskih pesmi, cerkvene pesmi in pesmi ribičev.

 

Drugi dan 41. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine se je sklenil z večerom plesnega izročila ter  zabavnim večerom s Hišnim ansamblom Avsenik.


<< Nazaj | Novice