Mali grad

Kamniški vaterpolisti premagali vse tekmece

19.02.2019

 

Kamniški vaterpolisti premagali vse tekmeceVD Kamnik je že med tednom dvakrat slavil v Mariboru. Uspešni sta bili ekipi U15 in kadeti. Zmagovalni niz so nadaljevali tudi preko vikenda. Najprej so člani v soboto pred lepim številom gledalcev na kranjskem bazenu premagali VK Slovan Ljubljana, v nedeljo pa sta se na bazenu Kodeljevo pomerila še podmladka obeh klubov, kjer so prav tako slavili kamniški vaterpolisti.

Člani VD Kamnik: VK Slo Ljubljana 11-7 ( 3:2, 1:1, 3:2, 4:2), strelci za Kamnik: Martin Stele 3, Blaž Benkovič 2, Rok Bergant 2, Komatar Luka 2, Briški Blaž 1 in Aleksander Cerar 1 gol, Slo Ljubljana:  Martin Puš 4, Sebastijan Novak 2 in Salihi Alisan 1 gol. Za uspeh ekipe niso dovolj strelci potrebne so tudi obrambe , tu pa se je izkazal vratar Gašper Žurbi, ki je z nekaj lepimi obrambami preprečil ljubljanskim vaterpolistom zadeti gol. Poleg naštetih strelcev so za Kamnik igrali še David Lukič, Blaž Belentin, Tim Burger, Luka Sokler, Gašper Brišnik  in Urban Benkovič.

Tekma kadetov  VD Kamnik 14-VK Slo Ljubljana 4 ( 2:1, 2:2, 5:0, 5:1). Za Kamnik so zadeli Lukas Z. Gligorovski 4, Blaž Belentin 3, Aleksander Cerar 2, Jošt Čarni 1, Bor Peterlin 1, Urban Zupan 1, Luka Sokler 1, David Lukič 1 gol. V golu je zelo dobro branil David Golob. Igrali so še Tim Burger, Gašper Brišnik in Ažbe Cerar. Zaradi priprav reprezentance sledi krajši premor. Reprezentanca se bo najprej zbrala v Mariboru, kjer bo  trenirala skupaj s Slovaško, nato pa se preseli v Koper na turnir štirih ekip: Hrvaške, Slovaške in Slovenije ter ekipa Trsta. Iz Kamnika so povabljeni: Aleksander Cerar, Lukas Z. Gligorovski, David Golob, Jošt Čarni in Urban Zupan, trenerja sta Elvir Bečič in pomočnik Primož Romšak.

Besedilo in fotografija: Dare Homar


<< Nazaj | Novice