Mali grad

Kamniški turizem v Bruslju

10.02.2011

 

Od 3. do 7. februarja je v Bruslju potekal eden od največjih evropskih sejmov Vakantie Salon, na katerem se je v okviru stojnice Slovenske turistične organizacije predstavljala tudi kamniška turistična ponudba.

Sejem je imel letošnje leto rekorden obisk in dnevno naj bi ga obiskalo več kot 20.000 obiskovalcev. Belgijci turistične sejme še vedno radi obiskujejo; pred sejmom namreč poskrbijo za dobro promocijo, poleg tega je bilo razdeljenih ogromno brezplačnih vstopnic.

Belgijci so narod, ki veliko potujejo in kar 79 odstotkov od vseh se odloča za počitnice v tujini. Na pot se velika večina odpravi z avtom – največ v Italijo, Francijo in Španijo; vedno več pa se odločajo za počitnice v relativno novih turističnih državah, med katerimi posebno mesto zaseda Slovenija. Prednost vidijo v bližini Slovenije (med drugim tudi direktni letalski liniji Ljubljana – Bruselj), navdušeni pa so nad naravno in kulturno dediščino ter čistostjo in varnostjo države.


Za Slovenijo je bilo letošnje leto ogromno zanimanje za kar ima zasluge tudi oddaja Vlaanderen Vakantieland , ki so jo le nekaj dni pred sejmom vrteli na nacionalni flamski televiziji VRT. K večjemu zanimanju za Slovenijo pa je zagotovo privedlo tudi nestabilno politični stanje v severno afriških državah.

Obiskovalci sejma so največ spraševali po naravni in kulturni dediščini; veliko jih je poznalo zlasti Veliko planino ter mesto Kamnik, kamor se bodo, po njihovih besedah zagotovo še vrnili.

Kamniški turizem se bo konec februarja predstavljal še na turističnem sejmu F.R.E.E v Münchnu, kjer bomo na slovenski stojnici prevzeli animacijsko dogajanje.

Besedilo in fotografije: Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik


<< Nazaj | Novice