Mali grad

Kamniški turizem se je tudi letos predstavljal na Slovenski turistični borzi SIW 2015

09.05.2015

 

Slovenska turistična borza (Slovenian Incoming Workshop – SIW 2015) je največji poslovni dogodek slovenskega turizma, na kateri sta se tudi letošnje leto predstavljala Zavod za turizem in šport v občini Kamnik in Terme Snovik.

Dogodek vsako leto organizira javna agencija SPIRIT, tokratna gostiteljica pa je bila Ljubljana. Tridnevni dogodek, ki je potekal med 7. in 9. majem, vsebuje spoznavno večerjo, borzo in študijska potovanja.

Na osrednjem dogodku, borzi, so potekali vnaprej dogovorjeni sestanki med slovenskimi turističnimi ponudniki in tujimi organizatorji potovanj, s čimer se krepijo partnerstva in spodbujajo nove povezave.  Prav s tem namenom sta se tudi letošnje leto Slovenske turistične borze udeležila Zavod za turizem in šport v občini Kamnik in Terme Snovik.

Po zaključnem poslovnem delu 18. Slovenske turistične borze so se tuji predstavniki organizatorjev potovanj, turističnih agencij in drugih turističnih podjetij danes, 9. maja 2015, odpravili na enodnevno ali dvodnevno študijsko potovanje in na ta način še podrobneje spoznavali slovensko turistično ponudbo. Izbirali so med petimi različnimi študijskimi programi in tura aktivnosti po dolinah in planinah: Doživite lastno zgodbo o aktivni Sloveniji je vsebovala tudi ogled Kamnika in Term Snovik. V prostorih TIC-a Kamnik so preko prezentacije in fotografij spoznali bogato turistično ponudbo Kamnika in okolice, v Kavarni Veronika so okusili kloštrsko kremšnito, eno od izbranih jedi Okusov Kamnika, v Termah Snovik pa so se odpravili na gozdni pohod do naravnega izvira termalne vode. Vsak udeleženec študijske ture (13) je prejel vrečko s promocijskim materialom, sir trnič in Živo vodo Naravnega zdravilnega gaja Tunjice.

Besedilo in fotografija: Alenka Hribar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice