Mali grad

Kamniški turizem se je predstavil na sejmu Alpe Adria: Turizem in prosti čas

28.01.2013

 

Minuli konec tedna je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala osrednja turistična prireditev v regiji Alpe-Jadran, sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas. V štirih dneh, od 24. do 27. januarja 2013, se je skupaj s salonom plovil, predstaljalo preko 338 ponudnikov turističnih storitev iz 15 držav. V okviru stojnice RDO Osrednja Slovenija se je predstavil tudi kamniški turizem.

Sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas je največja sejemska predstavitev turistične ponudbe Slovenije in držav znotraj in izven regije Alpe-Jadran. V štirih dneh jo obišče približno 16.000 obiskovalcev. Na letošnjem sejmu so bile posebej izpostavljene slovenske regije oziroma turistične destinacije: Gorenjska, Osrenjeslovenska, Goriška - Smaragdna pot, Obalno-kraška, Notranjsko-kraška, Zasavska, Savinjska, Podravska, Koroška in Pomurska regija. Med slovenskimi razstavljalci pa so se poleg Javne agencije Spirit Slovenija, ki je nastala z reorganizacijo Slovenske turistične organizacije v okviru Turistične zveze Slovenije, predstavlja tudi slovenska turistična društva.

Kamniški turizem se je tokrat predstavljal v okviru Regije Osrednja Slovenija, ki jo vodi Javni zavod Turizem Ljubljana. Predstavitveni prostor je bil tik ob vhodu, v preddverju dvorane Kupola (pred dvorano A). Stojnica je bila športno obarvana, saj so obiskovalci spoznavali uporabnost portala www.gremonapot.si in priložnost regije v času evropskega prvenstva EuroBasket, ki bo potekal letošnjega septembra.

Kamniški turistični ponudniki so svojo ponudbo predstavljali vse štiri dni, ljubljanskemu Zmajčku in Lipkotu (maskota EuroBasket) pa sta družbo delala Palček Snoviček in pastir iz Velike planine. Na posebni stojnici so se v hali B predstavila kamniška turistična društva.

V okviru sejma je Turizem Ljubljana posebno pozornost namenil EuroBasketu, ki se bo odvijal med 4. in 22. septembrom 2013. Dogodek tudi Kamniku predstavlja veliko priložnost. V sodelovanju s Turizmom Ljubljana smo že pripravili prve poldnevne izlete, ki bodo namenjeni vsem udeležencem Eurobasketa 2013, ki si želijo nepozabnega športno zabavnega kulinaričnega doživetja, pa tudi vsem ostalim avantur željnih domačim in tujim gostom.

Besedilo in fotografije: Alenka Hribar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice