Mali grad

Kamniški turizem na osrednjem turističnem sejmu v Sloveniji

15.01.2015

 

Sejem AlpeAdria: Turizem in prosti čas se vsako leto že tradicionalno odvija konec januarja. Na njem se bo vse dni, od 28. do 31. januarja, kar na treh različnih stojnicah predstavljal tudi Kamnik s svojo turistično ponudbo.

Koncept letošnje predstavitve bo izredno živahen, saj bomo posebno pozornost namenili projektu Okusi Kamnika ter velikoplaninskemu siru Trnič. Prav je, da tudi izpostavimo golf v občini, saj je letos Slovenija prejela nagrado za najbolj obetavno golf destinacijo za leto 2015. Ves čas bo na stojnici potekala degustacija jedi iz projekta Okusi Kamnika, za kar bodo poskrbeli kamniški gostinski ponudniki. Poleg tega bo možno kupiti domače dobrote lokalnih ponudnikov, ki se tokrat predstavljajo v okviru projekta Okusi Kamnika Podeželje in Eko. Pestra bo tudi animacija s pastirji z Velike Planine. V sodelovanju s turističnimi ponudniki bomo pripravili tudi nagradno igro z mikavnimi nagradami.

Kamnik ima letos dodatno čast, saj se bo, kot prejemnik priznanja Snovalec 2014 za projekt Trnič na vsako mizo, skupaj še z ostalimi prejemniki naziva predstavil na stojnici I Feel Slovenia Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma.

Tretja stojnica, v okviru katere se bo predstavljal Kamnik, pa je stojnica Turizma Ljubljana, kjer se bodo s svojimi dobrotami predstavili tisti gostinski ponudniki naše občine, ki so navedeni v kulinaričnem vodiču Okusi Osrednje Slovenije.

Uradno odprtje bo potekalo v sredo, 28. januarja 2015, ob 11. uri v Stekleni dvorani. Ob odprtju bodo podelili tudi nagrado Jakob. Gre za mednarodni natečaj, v okviru letošnjega so iskali Nove interpretacije lokalnih in regionalnih jedi. Na natečaj se je s projektom Trnič na vsako mizo prijavil tudi Zavod za turizem in šport v občini Kamnik.

Kamniško turistično stojnico v hali C (Steklena dvorana) lahko obiščete v času sejma, in sicer v četrtek, 29. januarja 2015, petek, 30. januarja 2015, in soboto, 31. januarja 2015, od 10. do 19. ure na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (Dunajska cesta 18).

Besedilo: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik


<< Nazaj | Novice