Mali grad

Kamniški starejši dečki v boj za prvaka

12.05.2014

 

V nedeljo je v Stranjah potekal polfinalni turnir državnega prvenstva v kategoriji starejših dečkov. Ker so se odbojkarji Kostanjevice na Krki, zaradi obveznosti z birmo, nastopu odpovedali, so na njem nastopile le tri ekipe. Z dvema zmagama so na finalni turnir kot prvouvrščena ekipa uvrstili odbojkarji Calcit Volleyballa, ob njim pa je to uspelo še Hočam.

Po odpovedi mladih Kostanjevičanov, so v Stranjah tako nastopile le tri ekipe. Z vzhoda sta bili to prvouvrščeni iz Maribora in Hoč, medtem ko so Kamničani na zahodu tekmovanje končali na tretjem mestu. Na prvi tekmi so domači odbojkarji igrali s Hočani. Že sam začetek tekme je bil precej nervozen, saj so vsi igralci delali kar dosti lastnih napak. Tako je bilo vse do rezultata 9:9, nato pa se je kamniška ekipa predvsem po zaslugi dobrih začetnih udarcev počasi začela oddaljevati od nasprotne ekipe. Pri rezultatu 18:11, je gostujoči trener vzel polminutni odmor, vendar tudi po njem njegova ekipa ni delovala nič bolj učinkovito. Predvsem so igralci iz Hoč premagovali samega sebe, kajti samo v prvem nizu so naredili kar 15 lasnih napak. Tako Kamničanom ni bilo težko osvojiti prvega niza z rezultatom 25:17. Tudi drugi niz so Kamničani začeli v isti postavi. Podobnik in Hrovat na sprejemu, Mlakar in Jenko na bloku, Foštnarič in Sojer na podaji ter prosti igralec Kristjan Krt. Ekipa iz Hoč je imela še vedno precej težav s samim sprejemom kamniškega servisa in tako omogočili Kamničanom, da so se razigrali vsi igralce in s tem tudi povečevali prednost v svojo korist. Pri rezultatu 21:12 je dal trener Jure Sitar, trener kamniške ekipe, priložnost tudi igralcem na klopi, ki pa je niso dobro izkoristili. Hočani so dosegli pet točk zapored, toda po polminutnem odmoru so se glave mladih Kamničanov ohladile ter po njem dosegli še tiste potrebne točke za zmago z 2:0.

Druga tekma je potekala med ekipa Hoč in Maribora, vendar spet nismo gledali prav privlačne odbojke, kajti na obeh straneh je bila prisotna prevelika nervoza. Tako so po treh odigranih nizih slavili igralci iz Hoč. Ta rezultat pa je šel na roke tudi Kamničanom, ki so se praktično in teoretično že uvrstili na zaključni turnir najboljših štirih ekip v Sloveniji v tej starostni kategoriji.

Tekma med Mariborom in Kamnikom je bila do desete točke izenačena, nato pa so spet kamniški odbojkarji stopili na plin in po zaslugi razigranega napada in dobrih začetnih udarcev ušli vrstnikom iz Maribora. Prvi niz je tako pripadel Calcitu z rezultatom 25:18. Drugi niz je postregel z malce bolj dramatično igro. V njem so Kamničani vseskozi lovili majhen zaostanek za Mariborčani, še naprej pa so imeli domači odbojkarji težave s sprejemom in atipično igro gostov v napadu, kjer so veliko žog zaključevali s prsti oz. so le-ti varali kamniški blok. Zato je že vse kazalo, da bodo Mariborčani pri rezultatu 24:21 brez večjih težav dobili drugi niz. Na koncu so se morali za zmago bolj potruditi, saj so zmagali z rezultatom 30:28. Tako je o drugem potniku na finalni turnir odločal tie-break. V primeru zmage bi bili ob Kamničanih Mariborčani, a s tem niso strinjali domačini, ki so povedli z 8:4. Mariborčani so izid izenačili, vendar so nato Kamničani prišli do dveh zaključnih žog, izkoristili pa so tretjo. Tako so se na finalni turnir uvrstili še odbojkarji iz Hoč.

Za ekipo Calcit Volleyballa so igrali: Teo Podobnik, Aljaž Hrovat, Rok Forštnarič, Tom Sojer, Matej Mlakar, Blaž Jenko, Kristjan Krt, Jakob Krt, Matic Sadjak, Aljaž Zalogar, Matija Lakner in Jan Fink.

Izidi polfinalnega turnirja v Stranjah na povezavi: http://www.odbojka.si/tekmovanja2013/2013_dec/2013_DKI/2013_dki_pol.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice