Mali grad

Kamniški skavti prinesli plamen Luči miru iz Betlehema

16.12.2015

 

Župan Marjan Šarec je skupaj s članicami in člani Občinskega sveta Občine Kamnik popoldan pred Sejno dvorano občinske stavbe sprejel kamniške skavte, ki so prinesli Luč miru iz Betlehema. Le-ta je na voljo občankam in občanom v prostorih Občine Kamnik.

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki je razširjena po celotni Evropi, k nam pa prihaja že petindvajseto leto zapored. Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerske organizacije pa Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija,Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.Plamen Luči oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi, sprejemanje različnosti. Prav v današnjem razburkanem svetu je to sporočilo pomembno, ne samo prejeti, temveč ga tudi živeti. V preteklem letu je luč svetila v skoraj 100.000 domovih. Ljudje pa so ob akciji prispevali sredstva za dobrodelni namen, ki zaznamuje akcijo že od samega začetka.

Kamniški skavti so zbranim prenesli tudi letošnjo poslanico, ki se glasi:

»Imam majhen problem.
Tvoj dar še vedno gori, a se bojim,
da brez prave strasti.« 

»Pomisli, ni vse odvisno samo od tvoje moči.
Pomembno je, da je tvoje dejanje
dejanje ljubezni.
To šteje, to greje.«

Luč miru iz Betlehema je v prostorih Občine Kamnik na voljo občankam in občanom, in sicer v času uradnih ur, v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.


<< Nazaj | Novice