Mali grad

Kamniški plavalci s 35 odličji na 39. Mednarodnem mitingu Ilirija počastili 100. letnico organiziranega plavanja v Sloveniji

16.05.2019

 

Kamniški plavalci s 35 odličji na 39. Mednarodnem mitingu Ilirija počastili 100. letnico organiziranega plavanja v SlovenijiPlavalni klub Ilirija in z njim tudi slovensko plavanje letos slavita 100 let organiziranega delovanja. V sklopu praznovanj je v soboto, 11. maja 2019, potekal tradicionalni že 39. Mednarodni miting Ilirija, po dolgih letih zopet na 90 let starem bazenu inž. Stanka Bloudka, ki so ga leta 2016 deloma obnovili.

Na tekmovanju je nastopilo 15 klubov iz Slovenije in en hrvaški klub, skupaj 307 plavalcev. Kljub častitljivemu jubileju je bil miting žal slabo zaseden, saj je na tekmovanju manjkalo kar nekaj najboljših slovenskih plavalcev, zlasti v kategorijah mladincev in članov.

Tekmovanja se je udeležilo 7 plavalk in 10 plavalcev iz 2. selekcije Plavalnega kluba Kamnik, ki so pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika nastopili v kategorijah: mlajših dečkov in deklic, dečkov in deklic ter kadetov in kadetinj ter zopet pokazali odličen napredek, saj so skupaj osvojili kar 35 medalj – 10 zlatih, 10 srebrnih in 15 bronastih.

Pri mlajših dečkih in deklicah so odličja osvojili

Marko Gabriel Končar

Rok Vejnovič

Ivana Lukan

Pri dečkih in deklicah so odličja osvojili

Jakob Prebil

Bor Slana

Nik Peterlin

Jaka Varga

Taja Vejnovič

Iza Videc

V kategorijah kadetov in kadetinj so odličja osvojili

Gašper Stele

Marja Maček Sitar

Žana Peterlin

Maja Vezenkova:

Vsem iskreno čestitamo.

Besedilo: Helena Končar
Fotografije: Helena Končar in Miha Potočnik


<< Nazaj | Novice