Mali grad

Kamniški olimpijec, lokostrelec Klemen Štrajhar, se je vrnil v domovino

07.08.2012

 

V nedeljo, 5. avgusta 2012, se je v poznih večernih urah v domovino vrnilo večje število članov slovenske olimpijske reprezentance, ki so s tekmovanji na Olimpijskih igrah v Londonu že zaključili. Poleg dobitnice zlate medalje v judu Urške Žolnir in dobitnikov bronaste medalje v veslanju Iztoka Čopa in Luke Špika, katerim so njihovi sokrajani, predstavniki njihovih občin in zvez pripravili velik sprejem, se je ob enakem času vrnil tudi naš Kamničan, član Lokostrelskega kluba Kamnik, lokostrelec Klemen Štrajhar. Klemna in njegovega trenerja Mateja Zupanca je pričakalo lepo število slovenskih lokostrelcev, ki so ju navdušeno pozdravili. 

Kot je zadnje dni že večkrat napisano v slovenskih medijih, si je komaj 17-letni Klemen Štrajhar kot eden zadnjih Slovencev s svojim odličnim nastopom na tekmi za svetovni pokal v Ogdenu v ameriški zvezni državi Utah zagotovil nastop na Olimpijskih igrah v Londonu. S tem pa se je uvrstil med 64 najboljših svetovnih lokostrelcev. Ta uvrstitev je predstavljala velik uspeh zanj, za Kamnik in slovensko lokostrelstvo. 

Ko je postal član velike olimpijske karavane, so se mu uresničile velike sanje, o katerih velika večina športnikov le sanja. Kljub vsemu pa mu je trema nekoliko prekrižala načrte in kvalifikacije, ki jih je v petek, 27. julija 2012, začel kot prvi slovenski športnik. Končal je na 58. mestu in si s tem za izločilni dvoboj pridobil kitajskega predstavnika, ki je bil v kvalifikacijah na 7. mestu. V dvoboju, ki je potekal v sredo, 1. avgusta 2012, je v prekrasnem ambientu stadiona za kriket (Lord's cricket ground), Klemna kitajski lokostrelec izločil. Klemen je tekmo končal na 33. mestu.

Vsi člani Lokostrelskega kluba Kamnik smo izredno ponosni na to, da smo imeli po 16. letih svojega člana na tekmi vseh tekem, na Olimpijskih igrah, zato mu iz srca čestitamo.

Iskrene čestitke Klemen!

Besedilo in fotografije: člani Lokostrelskega kluba Kamnik


<< Nazaj | Novice