Mali grad

Kamniški odbojkarji pokal Challenge začeli z zmago, odbojkarice pa imele vrhunsko predstavo v Bratislavi

29.11.2018

 

Kamničani pokal Challenge začeli z zmago

Kamniški odbojkarji pokal Challenge začeli z zmago, odbojkarice pa imele vrhunsko predstavo v BratislaviOdbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge doma premagali Biogas Volley Näfels s 3:0 (23, 13, 23). Povratna tekma bo na sporedu prihodnjo sredo, 5. decembra, ob 19.30, v Näfelsu. V soboto, 1. decembra, pa Kamničane v Murski Soboti čaka še tekma osmega kroga 1. DOL za moške s Panvito Pomgradom.

Calcit Volley - Biogas Volley Näfels  3:0 (23, 13, 23)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Nikolić (BiH), Janakiev (Bolgarija).

Calcit Volley: Pereira 10, Hribar (L), Bregar 6, Golob (L), Jereb 3, Ratek, Vidmar 12, Babkov, Štalekar 12, Lakner 1, Kotnik 9, Štembergar Zupan, Ivković, Rotar 1. Trener: Aleš Hribar.

Biogas Volley Näfels: Küng, Harksen, Canazza, Yoder 4, Hagenbuch (L), Süess 7, Hudzik, Papangelopoulos 2, Aebli 1, Wunderle, Wetzel, Roos 11, Mantekas 3. Trener: Dalibor Polak.

Minulo soboto so kamniški odbojkarji doživeli grenak poraz v dvoboju s Črnučami, zadnjeuvrščeno ekipo slovenskega državnega prvenstva, zato je bila zanje današnja tekma prvega kroga pokala Challenge še toliko bolj pomembna. Čeprav z igro niso blesteli, so osnovni cilj dosegli, za napredovanje v drugi krog pa bodo morali prihodnjo sredo v gosteh osvojiti najmanj dva niza.

Prvi niz se za domačo ekipo ni začel ravno po njenih željah. Gostje iz Švice so z asom Lucasa Yoderja in točko Kaia Yendrika Aeblija domačinom pobegnili za šest točk (4:10), z blokom Damiana Hudzika že za sedem (13:6). Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja, je vzel še svoj drugi polminutni odmor, po njem pa so Kamničani, za katere je tekmo začel tudi poškodovani kapetan Maxson Pereira, le zaigrali nekoliko bolje. Na servis Saše Štalekarja so se gostom približali na tri točke zaostanka (11:14), s trojnim blokom le še na dve (16:18). Prvo izenačenje je sledilo na 20. točki, ko se je ob mreži dobro znašel Domen Kotnik, za prvo kamniško vodstvo pa je v naslednji akciji poskrbel Pereira. Drugo zaključno žogo za domače vodstvo z 1:0 v nizih je izkoristil Primož Vidmar.

Do prve občutnejše prednosti v drugem nizu so Kamničani prišli po asu Štalekarja za vodstvo z 9:4. To je bil že sedmi as Calcit Volleyja na tekmi, so pa imeli domači odbojkarji v uvodnem nizu vse preveč težav na sprejemu, težave so imeli tudi z zaključevanjem napadov. Ko so popravili ta dva elementa v svoji igri, so tudi lažje prihajali do točk in po odlični akciji Vidmarja je bilo na semaforju že 16:8 za kamniško ekipo. Z novima dvema asoma je Štalekar poskrbel za plus deset (21:11), s tem pa tudi za zanesljivo zmago Kamničanov v drugem nizu. Ob koncu niza je v igro prvič vstopil nova kamniška okrepitev, Aleksandar Ivković, končal pa se je s točko Domna Kotnika.

V tretjem nizu je bila igra spet bolj izenačena, tudi po zaslugi domače ekipe, ki ji je nekoliko popustila zbranost v napadu, tako da so po eni njenih napak gostje povedli z 9:7, Hribar pa je v kratkem obdobju vzel še svoj drugi polminutni odmor. Tudi po njem so se napake v domači ekipi nadaljevale, tako da je Näfels pobegnil za šest točk (10:16). Podobno kot v uvodnem nizu, so se jim domačini z asom Štalekarja približali na točko zaostanka (17:18), po zaslugi Kotnika pa so spet povedli (19:18). V še eni napeti končnici so domači odbojkarji s točko Primoža Vidmarja prišli do končne zmage.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volley: »Nobeni zmagi se ne gleda v zobe, je pa res, da z vsem spoštovanjem do nasprotnika, vendar so lahko igrali toliko, kot smo jim mi dovolili. Na trenutke smo jim dovolili preveč. Predvsem v prvem in tretjem nizu sem imel občutek, da, če je eden naredil napako, jo je moral še drugi, tretji, četrti, da smo bili potem zadovoljni. Dejstvo je, da imamo težave s poškodbami, ampak izvlekli smo se, verjamem pa, da bomo na koncu leta tam, kjer smo si zadali cilj.«


Vrhunska predstava Kamničank v Bratislavi

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge v Bratislavi premagale domačo Slavijo s 3:0 (16, 18, 16). Povratna tekma bo na sporedu prihodnjo sredo, 5. decembra, ob 20. uri v športni dvorani Kamnik. Še pred tem jim v soboto, 1. decembra, čaka povratna četrtfinalna tekma pokala Slovenije, ko se bodo ob 19. uri pomerile s Formulo Formis.

Slavija Bratislava – Calcit Volley  0:3 (-16, -18, -16)

Bratislava – Dvorana športov Mladost, gledalcev 200, sodnika: Selin (Aterbajdžan), Skibickij  (Ukrajina).

Slavija Bratislava: Fricova 2, Sepelova 11, Nelson 4, Herdova 2, Kvasnova 3, Skrlecova, Kormendyova 2, Rehakova 4, O'Neill 4, Magdinova (L). Trener: Michal Matušov.

Calcit Volley: Valenčič 2, Kotnik 8, P. Marušič, Š. Marušič 2, Mihalinec 10, Pogačar 3, Kostić 15, Janežič (L), Charuk 12, Kaker 7, Zorman 2. Trener: Gregor Rozman.

Pred štirimi tedni sta se ekipi pomerili v prvem krogu srednjeevropske lige, s 3:1 pa so slavile Bratislavčanke, trenutno tudi vodijo v tem tekmovanju. Toda po tej tekmi se je v kamniški ekipi marsikaj spremenilo, predvsem kar se ravni igre tiče, saj od te tekme naprej niso več izgubile. Neporažene so ostale tudi v prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge, tako da za uvrstitev v drugi krog potrebujejo le še dva niza v domači dvorani.

Da je kamniška ekipa v zadnjem obdobju v dobri formi, je potrdila tudi v uvodnem nizu, saj so z asom Tine Kaker povedle s 3:0, z asom kapetanke Oliver Kostić pa s 7:2. Vendar se Kamničanke niso zadovoljile z visokim vodstvom, še naprej so pritiskale s servisom, po novem asu Kakerjeve, bloku Katje Mihalinec in uspešnem napadu Kostićeve so domačinkam pobegnile za deset točk (17:7). Do konca niza, ki se je končal s šesto točko Kostićeve, varovanke Gregorja Rozmana visokega vodstva niso zapravile.

V začetku drugega niza so domačinke le nekoliko lažje zadihale, saj so povedle s 5:1, do vodstva s 13:12 pa so bile večinoma v prednosti za točko ali dve. Toda s šestimi zaporednimi točkami, dve je prispevala Lucy Charuk, je bilo 18:13 za Calcit Volley. Domači ekipi nista pomagala niti oba polminutna odmora, kajti po bloku Eve Pogačar so Kamničanke prišle do sedmih točk prednosti (21:14), kar je ob mirni končnici zadostovalo za vodstvo z 2:0 v nizih. Zadnjo točko v drugem nizu je z blokom dosegla Charukova.

Tudi v tretji niz so kamniške odbojkarice krenile odlično. Z blokom Mihalinčeve so takoj na začetku domačinkam pobegnile na 5:0, na manj kot dve točki (4:6) pa se Slovakinjam ni več uspelo približati. Prav vse je bilo v znamenju razpoloženih kamniških odbojkaric, pri katerih je Eva Pogačar dobro vodila svojo ekipo, v napadu je imela dovolj razpoloženih soigralk, ki so prevladovale tudi v bloku in servisu. Ko je Špela Marušič dosegla dva zaporedna asa za vodstvo z 22:14, je bila tekma dokončno odločena, zmago pa sta potrdili Sara Valenčič in Olivera Kostić.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Težko rečem, da je to že tista forma, ki bi si jo želel. Sam pri sebi sem prepričan, da lahko igramo in moramo igrati še bolje. Še vedno so določene stvari, kjer še moramo igrati bolje, kot danes, ko je predvsem delovala odbojkarska osnova, se pravi servis in potem posledično dobra blok-obramba. V tem napredujemo in želel bi si, da v tem tempu nadaljujemo in igramo še bolje, kot smo danes. Že v soboto bo to izredno pomembno, za nas bo to morda celo ključna tekma sezone, na kateri bo treba prikazati še boljšo igro, da bomo iztržili ugoden izid za nas.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice