Mali grad

Kamniški odbojkarji in odbojkarice v Beogradu niso razočarali

05.05.2015

 

Na jubilejnem, že 50. turnirju za lovoriko Beograda mestnih mladinskih odbojkarskih reprezentanc sta nastopili tudi ekipi Kamnika. Bolje so se odrezali kamniški kadeti, ki so presenetili z osmim mestom, medtem ko so bile kadetinje, ali bolje rečeno starejše deklice Calcita, trinajste.

Mladi odbojkarji Calcita, ki so na turnirju v Beogradu zastopali mestno reprezentanco Kamnika, so v skupinskem delu tekmovanja v prvem krogu z 0:2 (-19, -18) izgubili proti ekipi Beograd A, ki se je pozneje prebila do finala. Kamničani so presenetili z zmago proti Budvi z 2:1 (-24, 23, 10), še bolj pa proti mestni reprezentanci Zagreba, ki so jo premagali z 2:0 (23, 23) in v svoji skupini osvojili drugo mesto. V razigravanju od petega do osmega mesta so morali priznati premoč Obrenovca, za katerega so pravzaprav igrali odbojkarji Crvene zvezde, z 0:2 (-24, -26), tako da so na koncu igrali z novomeško Krko za sedmo. Z 2:0 (24, 13) so bili boljši Novomeščani.

»Rezultatsko smo bili celo bolj uspešni, kot sem pričakoval, saj so bili naši igralci dve leti mlajši od večine ekip. Jernej Smrekar in Jaka Klemenčič, ki sta vodila tekme, sta dobro opravila svoje delo, tako kot večina fantov, vendar so se na tekmi proti Krki pokazali tudi naši minusi, ki jih bo do polfinalnega turnirja državnega prvenstva treba odpraviti. Še zlasti dobro smo igrali proti Zagrebu, kjer je blestel Bor Jese Rotar. V vsakem primeru je bil to za nas zelo dobrodošel turnir in verjamem, da bo fantom koristil v nadaljevanju državnega prvenstva,« je igro svojih varovancev ocenil Aleš Hribar.

Pričakovano so nekoliko slabše turnir končale kadetinje Calcit Volleyballa, pravzaprav še starejše deklice, ki pa so Beograd vendarle zapustile z dvema zmagama. V skupinskem delu so jih z 2:0 (18, 20) premagale Zagrebčanke, poznejše zmagovalke turnirja, nato pa po hudem boju še Obrenovac z 2:0 (24,26). V razigravanju so bile v skupini z Valjevom. Na prvi tekmi so z 2:0 (22, 21) slavile Valjevčanke, na drugi pa z 2:0 (19, 15) Kamničanke, ki so na tekmi za 13. mesto s še eno odlično igro premagale Skopje z 2:0 (25, 17). Tudi za Kamničanke velja, da je bil turnir v Beogradu zanje nadvse koristen, ker pa gre za ekipo starejših deklic, je to dobra napoved tudi za državno prvenstvo v tej kategoriji.

Prvo mesto med odbojkarji je osvojil Novi Sad, ki je v finalu premagal Beograd. S tretjim mestom se je izkazala Ljubljana, sedma je bilo Novo mesto, osmi Kamnik in desete Hoče. Med mladinkami so zmagale Zagrebčanke, druge so bile Beograjčanke, tretje pa igralke iz Pančeva. Kamničanke so bile, kot rečeno trinajste, medtem so bile Hoče osme.

Besedilo in fotografiji: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice