Mali grad

Kamniški nogometni veterani v pobratenem Trofaiachu

15.06.2015

 

Občina Kamnik je od pobratene avstrijske Občine Trofaiach prejela vabilo za sodelovanje na nogometnem turnirju veteranov v počastitev 70. obletnice obstoja njihovega nogometnega kluba. Turnir je potekal v soboto, 13. junija 2015, na njem pa je sodelovalo osem ekip, od tega šest domačih, dve ekipi iz Madžarske in ekipa Kamnika.

Turnir je bil izveden odlično. Domačini so se izkazali kot zelo prijazni gostitelji, prav tako pa so se izkazali po organizacijski plati, saj vse potekalo natančno po scenariju in brez problemov. Za našo ekipo so poskrbeli tudi spremljevalko in prevajalko, potrebno pa je povedati, da so se nekateri člani naše ekipe izkazali z dobrim znanjem nemškega jezika. Tudi vreme je služilo prireditvi, čeprav bi bile nekaj nižje temperature ugodnejše za igranje. Tudi za ekipo Kamnika, ki je bila najstarejša.   

Uvodno tekme so se igrale v dveh skupinah. Po prikazanem in rezultatih, pa se je tekmovanje nadaljevalo za razvrstitve za sedmo, peto in mesta pri vrhu. Najuspešnejša je bila domača ekipa, Kamniška ekipa pa je z zadnjo zmago dosegla sedmo mesto, kar je bilo glade na starost ekipe, razpoložljive zamenjave, nogometno znanje in telesno pripravljenost tudi pričakovan in realen rezultat.

Seveda ni bil pomemben zgolj športni rezultat. Naša ekipa se je izkazala po športnem obnašanju in prejela pokal za »fair play«. Na srečo v vročem popoldnevu tudi ni prišlo do poškodb, ker je tudi zelo pomembno. Za ekipo Kamnika smo nastopili: Klopčič Robert, Modrijan Brane, Lorber Simon, Hočevar Milan, Delibašić Tomo, Dacar Srečo in Arko Jože. Za prevoz in ostale tehnične stvari je poskrbel Resnik Uroš.

Domačini so se izkazali tudi z zaključno slovesnostjo, na kateri so sodelovali najvišji predstavniki kluba in Občine Trofaiach. Slavljencem smo ob jubileju v imenu Občine Kamnik predali tudi spominsko sliko Malega gradu, simbola Kamnika, katere so bili domačini veseli in se za njo iskreno zahvalili.

Tovrstno druženje, sklepanje novih znanstev, spoznavanje novih krajev ima gotovo velik pomen pri ustvarjanju skupne in tudi posamezne kulture evropskih prijateljskih nacij in narodov.

Besedilo in fotografije: Jože Arko      


<< Nazaj | Novice