Mali grad

Kamniški memorial za smučko in cepin 2012

02.04.2012

 

Kljub slabi vremenski napovedi in izredno slabem vremenu v dolini, se je včeraj na Kamniško sedlo, kjer je potekal 7. Kamniški memorial za smučko in cepin odpravilo 41 planincev, ki so se vsi tudi srečno vrnili v dolino. Ker na Sedlu, razen nekaj krp, več snega ni, so turo opravili peš, razen enega udeleženca, ki je odsmučal več po melišču kot snegu in s tem poskrbel, da je bilo zadoščeno imenu prireditve.

Na slovesnosti v Kamniški Bistrici je bil s planinsko himno izkazan spomin na vse člane Planinskega društva Kamnik, ki so svojo življenjsko pot končali v gorah. Zbrane je v imenu organizatorja Alpinističnega odseka PD Kamnik in Društva GRS Kamnik pozdravil in jim čestital za opravljen vzpon in spust predsednik DGRS Kamnik Franc Miš.

Slovesnosti se je udeležila tudi podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je v svojem nagovoru izpostavila pomen prostovoljnega dela gorskih reševalcev in planincev, se jim za njihovo delo zahvalila in jim obljubila, da se bo Občina še naprej trudila pomagati jim po najboljših močeh. Poudarila je tudi, da je lepo in prav, da se na tak način spomnijo svojih pokojnih planinskih tovarišev in si vzamejo čas za družabno srečanje.

Udeležencem prireditve so bile podeljene spominske značke in diplome ter praktična darila pokroviteljev. Pred družabnim delom prireditve je zbrane pozdravil še predsednik Planinskega društva Kamnik Ivan Resnik.     

Besedilo: Franc Miš, predsednik DGRS Kamnik
Fotografije: Bojan Pollak in Franc Miš


<< Nazaj | Novice