Mali grad

Kamniški lokostrelci uspešni na 1. tekmi za srednjeevropski pokal v lokostrelstvu

27.04.2015

 

V soboto, 25. aprila 2015, je Lokostrelski klub Kamnik že četrtič zaporedoma organiziral 1. tekmo v nizu štirih tekem za srednjeevropski pokal, ki je potekala na stadionu Prijateljstva v Mekinjah. Člani Lokostrelskega klua Kamnik smo pred štirimi leti pristopili k organizaciji teh mednarodnih tekem, ki štejejo za srednjevropski pokal in povezujejo lokostrelce in lokostrelke iz držav srednje Evrope, ki si na teh tekmah pridobivajo dragocene izkušnje v mednarodni konkurenci.

Na tej vrsti tekem tekmujejo tekmovalci in tekmovalke v dveh slogih in sicer z ukrivljenim (olimpijskim) in sestavljenim ( compound) lokom. Tekmujejo v treh starostnih kategorijah, in sicer kadeti/kadetinje, mladinci/mladinke in člani/članice. Z ukrivljenim lokom tekmujejo člani, članice, mladinci in mladinke na razdalji 70 metrov, medtem ko kadeti in kadetinje na razdalji 60 metrov. Tekmovalci s sestavljenim lokom tekmujejo vsi na razdalji 50 metrov.

V Kamnik je tokrat prišlo 139 tekmovalcev iz devetih srednjeevropskih držav, in sicer iz Avstrije, Poljske, Slovaške, Madžarske, Srbije, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije, kar do sedaj predstavlja rekord po številu držav udeleženk na CEC-u v Kamniku.

Tekmo je odprl podžupan Občine Kamnik Matej Slapar skupaj z v. d. Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Francijem Kramarjem in predsednikom Lokostrelskega kluba Kamnik Gregorjem Končanom.

Tekma se je začela v jutranjem soncu, ki  je pričaralo prekrasno gorsko kuliso, po kateri so znane kamniške tekme. Žal pa se mu je kmalu pridružil nepovabljen gost lokostrelcev in sicer veter, ki je s svojimi vrtinci in sunki marsikomu krojil rezultat po svoje. Kljub temu smo bili priča  tekmi z dobrimi rezultati in kvalitetnimi dvoboji, ki so slovenskim tekmovalcem in tekmovalkam prinesli lepo število medalj.  

Iz Lokostrelskega kluba Kamnik je tekmovalo 14 lokostrelcev in lokostrelk z ukrivljenim lokom, ki so se zelo dobro borili s konkurenco. Izpostaviti moramo predvsem tiste člane našega kluba, ki so na tako veliki mednarodni tekmi prvič nastopili, in sicer:  Eva Vene, Teja Slana, Miha Rožič, Matic Tonin in Anže Kališnik. Tekmovali so v konkurenci kadetov in kadetinj.

Izreden rezultat je dosegel tudi član Lokostrelskega kluba Kamnik Žiga Ravnikar, ki je zmagal v kvalifikacijah med kadeti, z rezultatom 671 krogov (od 720 možnih), in s tem rezultatom samo za tri kroge zaostal na državnim rekordom. Kasneje je v dvobojih prav tako pometel z vso konkurenco in osvojil prvo mesto.

Kamniški tekmovalci, na aktere smo izredno ponosni, so dosegli naslednje uvrstitve:

Člani

Mladinci

Kadetinje

Kadeti

Veliko tujih tekmovalcev, ki se radi vračajo v Kamnik, je povedalo, da so nad organizacijo te vsakoletne tekme navdušeni, hkrati pa jih naš lepi Kamnik vedno znova očara. Navdušeni so nad prelepim razgledom na naše planine, naravo, ki nas obdaja in starim mestnim jedrom, ki te, kot pravijo, s svojo ureditvijo in videzom odpelje v neke davne čase.

ISKRENE ČESTITKE!

Besedilo: Blanka Štrajhar
Fotografije: Tina Tonin


<< Nazaj | Novice