Mali grad

Kamniški lokostrelci bronasti na Evropskem dvoranskem prvenstvu v lokostrelstvu

04.03.2015

 

V Kopru se je v soboto, 28. februarja 2015, končalo Evropsko dvoransko prvenstvo v lokostrelstvu, na katerem je tekmovalo kar 5 Kamničanov kot članov slovenske mladinske in članske reprezentance. Jaka Komočar, Klemen Štrajhar, Den Habjan, Gašper Štrajhar in Žiga Ravnikar, člani Lokostrelskega kluba Kamnik, so poleg ostalih zastopali slovenske barve.

Velika udeležba tekmovalk in tekmovalcev iz 35 držav, odlična organizacija tekmovanja v okviru Lokostrelske zveze Slovenije, katere sestavni del ekipe je bilo tudi 9 Kamničanov, in prekrasen ambient koprske dvorane Arena Bonifika je pripomogla k temu, da se bodo te tekme tekmovalci in ostali udeleženci še dolgo spominjali.

Najboljši izmed Kamničanov je bil v kvalifikacijah med mladinci Gašper Štrajhar, ki je z rezultatom 587 krogov zasedel 5. mesto in podrl dolgoletni državni rekord. Na koncu tekmovanja pa smo se veselili tako ekipne zlate medalje, ki so jo dosegli naši mladinci s sestavljenim lokom, kot tudi ekipne bronaste medalje, ki so jo dosegli mladinci z ukrivljenim lokom in s tem obranili bronasto medaljo iz EP 2013 na Poljskem.

Bronasto odličje so, poleg Roka Bizjaka iz Lokostrelskega kluba Mins Postojna, okrog vratu nadeli tudi Gašperju Štrajharju in Žigu Ravnikarju iz Lokostrelskega kluba Kamnik, ki so ob bučnem navijanju navijačev v malem finalu premagali odlično nemško ekipo, ki so tako presenetljivo ostali brez medalje.

Ostale rezultate lahko pogledate na uradni spletni strani tekmovanja: http://eaic-koper2015.si

V kvalifikacijah in kasneje v dvobojih, kjer se odvija tekma za medalje, smo bili enotnega mnenja, da so se rezultati tako v evropskem, sploh pa v svetovnem merilu,  izredno dvignili. Naši fantje in dekleta so se srčno borili, toda težko je stopiti ob bok najuspešnejšim državam, kjer v ta šport vlagajo veliko več. Mirno lahko trdimo, da med najboljše v Evropi spadajo Nemci, Italijani, Francozi, Nizozemci, Rusi in še bi lahko naštevali. Rezultati v dvorani so tako tesni, da že ob najmanjši napaki izgubiš lepo število mest.

Čestitamo vsem tekmovalcem za dosežene rezultate!

Besedilo: Blanka Štrajhar, Lokostrelski klub Kamnik
Fotografije: Aleš Rosa in Blanka Štrajhar


<< Nazaj | Novice