Mali grad

Kamniški kros z zanimivo mednarodno udeležbo in novo, zahtevnejšo progo

31.05.2014

 

Kamniški Calcit Bike Team usklajuje še zadnje podrobnosti pri organizaciji 17. Kamniškega krosa, mednarodne dirke prve kategorije (UCI C1), ki bo štela tudi za tudi za slovenski pokal. Gorsko-kolesarski spektakel bo 14. junija, zaradi februarske vremenske ujme pa se letos obeta kar nekaj sprememb na progi. Ta bo najtežja dirka doslej, z nekaj novimi deli, vzponi in spusti, s čimer bo Kamniški kros povsem upravičil oznako UCI C1. 

Prireditelji iz Calcit Bike Teama vsako leto želijo najmočnejšo dirko v olimpijskem krosu na slovenskih tleh dvigniti še na višjo raven in nič drugače ni letos. Ob spremembah na progi so v Kamnik povabili tudi številne tuje tekmovalce in ekipe, ki so se povabilu odzvali. Tako bodo nastopile reprezentance Ukrajine, Rusije in Kanade, Avstrijec Alexander Gehbauer, 14. tekmovalec z lestvice Mednarodne kolesarske zveze in 11. z olimpijskih iger v Londonu, prihaja tudi italijanska ekipa ColnagoSüdtirol, katere članica je izvrstna Eva Lechner, ki naj bi prav tako dirkala, seveda pa ne bodo manjkali niti najboljši slovenski tekmovalci. Tanja Žakelj, evropska prvakinja iz Berna in zmagovalka svetovnega pokala v lanski sezoni, in Blaža Klemenčič, slovenska državna prvakinja, bi kaj lahko še enkrat več obračunali na kamniških ulicah in gozdovih.

Calcit Bike Team pričakuje, da bo tudi letošnji kros številčen, po prvih ocenah bo po Kamniku dirkalo okoli 250 tekmovalcev. Lanskoletno zmago branita Blaža Klemenčič in Alexander Gehbauer.

Besedilo: Calcit Bike Team
Forografije: Frane Kranjec


<< Nazaj | Novice