Mali grad

Kamniški Ognjeni muzikanti so prejeli nagrado za najboljšo polko na 20. festivalu Slovenska polka in valček

25.04.2015

 

Na jubilejnem 20. festivalu Slovenska polka in valček je bila za najboljšo polko izglasovana polka Našel te bomv izvedbi ansambla Ognjeni muzikanti, najlepši valček Sin pa je zaigral ansambel Vikend.

Letos so na festivalu podelili tri nagrade.

Dve zmagovalni skladbi ste izbrali gledalci. Najboljša polka avtorjev Petra Vidmarja in Damjana Pasariča je prejela 2.915 vaših glasov, najlepši valček avtorjev Mihe Lesjaka in Mateja Kocjančiča pa 5.109 glasov.

Strokovna komisija se je odločila, da nagrado za najboljšo skladbo v celoti dobi Sin ansambla Vikend.

V ritmih polke so svoje tekmovalne pesmi predstavili: Ognjeni muzikanti (Našel te bom), Sekstakord (Akord življenja), Zoran Zorko in Jodel Express (Nora na polke), Azalea (S teboj je kot v pravljici), Popotniki (Nisem) in Slavček (Mi se ne damo), tekmovalne valčke pa so predstavili ansambli Prleški kvintet (Ne nosi mi rdečih rož), Unikat (Kar je moje, je tvoje), Hozentregarji (Zvezde), Mladika (Tvoje sanje), Veseli Dolenjci (Najin večer) in Vikend (Sin).

Znani so nasledniki ansambla Nemir, ki so lani zaigrali najlepši valček, in sicer vižo Na lepih prtičkih, oziroma kako bo zvenela najlepša polka. Lani je to bila pesem Skrivnostno dekle v izvedbi ansambla Tapravi faloti.

Festival Slovenska polka in valček, ki ga že 20 let organizira Razvedrilni program Televizije Slovenija, je eden najprepoznavnejših in med glasbeniki najbolj priljubljenih festivalov narodno-zabavne glasbe. Letos je potekal večnamenski športni dvorani Podčetrtek. Jubilejni festival je pospremil tudi obletnici primerno obarvan spremljevalni program.

ISKRENE ČESTITKE!

Besedilo in fotografiji: MMC RTV SLO


<< Nazaj | Novice