Mali grad

Kamniške plavalke in plavalci uspešni tudi na drugem državnem prvenstvu v sezoni

23.07.2018

 

Kamniške plavalke in plavalci uspešni tudi na drugem državnem prvenstvu v sezoniMinuli vikend je v Ravnah na Koroškem potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke in deklice. Ker je to prvenstvo po letnikih (deklice letnik 2005 in 2006, dečki letnik 2004 in 2005), najbolj omejeno, so barve Calcita zastopali dve plavalki in dva plavalca. Pod vodstvom trenerja Miha Potočnika so nastopali Marja Maček Sitar, Taja Vejnovič, Jakob Prebil, Bor Slana. Gašper Stele je zaradi poškodbe žal moral izpustiti tekmovanje.

Kamniške plavalke in plavalci so skoraj v vseh nastopih odplavali osebne rezultate, kar je bilo dovolj za 18 finalnih nastopov, v teh pa so priplavali eno srebrno, dve bronasti medaljo ter deset diplom v kategorijah mlajših letnikov. V moštveni konkurenci so med devetindvajsetimi klubi zasedli 11 mesto. V konkurenci mest oziroma občin brez ustreznega pokritega bazena, pa Kamnik zaseda prvo mesto.

Najboljši rezultati generalno

Najboljši rezultati mlajši letnik

Pred nami je še zadnje državno prvenstvo, ki bo potekalo v Kopru, ker pravijo, da gre v tretje rado, se nadejamo še enega uspešnega vikenda .

Besedilo in fotografije: Sandi Uršič, Plavalni klub Kamnik


<< Nazaj | Novice