Mali grad

Kamniške odbojkarice srebrne v Pokalu OZS

11.01.2010

 

Sobotna uvrstitev odbojkaric Calcita v finale Pokala OZS je za mlado kamniško ekipo, s trenerjem Francijem Obolnarjem na čelu, največji uspeh kamniške ženske odbojke do sedaj.

V sinočnem finalnem obračunu so morale po 4 odigranih nizih premoč priznati odbojkaricam Nove KBM Branik, ki so v polfinalni tekmi izločile ljubljanski Sloving Vital. Za Mariborčanke je to že 11. pokalna lovorika, zadnjo so osvojile leta 2003.

V dobri dve uri trajajočem finalu, ki se je končal z rezultatom 3:1, so Kamničanke po drugem nizu rezultat izenačile ter z odlično igro nadaljevala v tretjem nizu, kjer pa so žal ob koncu izpustile nekaj lepih priložnosti, gostje so povedle z 2:1. Zadnji niz so začele bolje Kamničanke, vendar so gostje ušle na 16:12 ter prednost zadržale do konca.


Pokale in medalje sta podelila kamniški župan Anton Tone Smolnikar ter generalni sekretar OZS Igor Dolinšek. Podeljena so bila tudi posebna priznanja, kjer sta bili članici Calcita Urša Podlesnik in Emillie Toone razglašeni kot najboljša obrambna igralka ter najboljša blokerka na prvenstvu.

     
 
 

<< Nazaj | Novice