Mali grad

Kamniške odbojkarice pogumno v novo sezono

06.08.2018

 

Kamniške odbojkarice pogumno v novo sezonoV sezoni 2018/19 bo Calcit Volley v 1. DOL za ženske prvič igral z dvema ekipama. Ob prvi ekipi, ki je v minuli sezoni tekmovanje končala na drugem mestu, se je po nekaterih odpovedih najboljšim slovenskim klubom pridružila še druga kamniška ekipa. Varovanke Francija Obolnarja, ki v letu 2018 v drugoligaški konkurenci niso izgubile niti ene tekme, v celotni sezoni pa zgolj dve, bodo s pripravami na igranje v prvi ligi začele v ponedeljek.

Za mlado kamniško ekipo bo igranje v prvi slovenski ligi zagotovo velik izziv, Franci Obolnar pa bo, z izjemo Ane Špoljarič in Ane Hribar, računal na vse igralke iz minule sezone. Edina novinka bo Špela Lužovec, zadnji dve sezoni igralka Zgornje Gorenjske, ki igra na mestu sprejemalke.

»Manja Jerala in Eva Zatkovič bosta v novi sezoni od začetka igrali za drugo ekipo, verjetno pa bomo ekipi pridružili še kakšno domačo mlajšo igralko. Po uvodnem sestanku se bomo odpravili v Eko Resort ob vznožje Velike planine, s treningi pa bomo nato začeli v torek. Treningi bodo vsakodnevni, trikrat na teden igralke čaka še fitnes. Nekajkrat bo z njimi naš novi kondicijski trener Samo Korošec,« je dan pred začetkom priprav dejal Franci Obolnar, ki mu bo tudi letos pri delu pomagala Tjaša Gadža.

Konec avgusta bodo mlade Kamničanke začele s pripravljalnimi tekmami, tudi zato, ker je v ekipi veliko mladink, prav mladinsko državno prvenstvo bo tudi eden od njihovih vrhuncev sezone.

»Ker se bo mladinsko državno prvenstvo začelo relativno hitro, bomo morali biti kar hitro v želeni formi. Dejstvo je, da je pred igralkami neka popolnoma nova izkušnja, kajti z izjemo Manje Jerale in Eve Zatkovič druge še niso igrale v prvi ligi. Prvi cilj bo, da ne bomo osvojili zadnjega ali predzadnjega mesta, vse drugo nas bi zadovoljilo. Seveda bomo skušali priti čim višje, vendar bo odvisno tudi od tega, kako močne bodo druge ekipe. Predvsem si želim, da bi čez vso sezono dobro trenirali, kajti le na ta način bomo lahko konkurenčni drugim ekipam,« je pred začetkom priprav želja Obolnarja, ki je leta 2010 v Kamnik pripeljal prvi naslov slovenskega ženskega državnega prvaka.

Kar nekaj kamniških odbojkaric je bilo aktivnih že ves junij in julij, saj so igrale odbojko na mivki. Z odličnimi igrami sta se izkazali predvsem Zala Špoljarič in Lana Žužek, ki sta v konkurenci do 18 let postali slovenski državni prvakinji, medtem ko sta bili v kategoriji do 20 let drugi.

»Tudi druge igralke po koncu minule sezone niso počivale. Vse so imele svoj program, tako da bomo kaj hitro začeli na polno. Kaj drugega nam niti ne preostane,« je še dodal Obolnar, ki bo ob drugi ženski ekipi vodil še mladinsko in kadetsko ekipo Calcit Volleyja.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: arhiv Calcit Volleyball


<< Nazaj | Novice