Mali grad

Kamniške odbojkarice iz Bekescsabe še z drugo zmago

29.12.2016

 

Kamniške odbojkarice iz Bekescsabe še z drugo zmagoOdbojkarice Calcit Volleyballa so po torkovi zmagi nad domačo ekipo Linamar na drugem letošnjem turnirju srednjeevropske lige v Bekescsabi danes premagale še Vasas iz Budimpešte. Slovenske državne prvakinje so edina neporažena ekipa v tem tekmovanju, svoj tretji turnir v srednjeevropski ligi pa bodo igrale od 31. januarja do 2. februarja v ljubljanski dvorani Tivoli. V prvi tekmi se bodo pomerile z Novo KBM Branikom, dva dni pozneje pa še s Slavijo iz Bratislave.

Calcit Volleyball - Vasas Budimpešta   3:1 (14, 23, -19, 18)

Bekescsaba - Športna dvorana , gledalcev 100, sodnika: Muha in Bardić (oba Hrvaška).

Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Mihevc 6, Blažič 13, Pahor - libero, Igličar, Zaplotnik, Kostić 20, Turk, Koleva 21, Van de Vyver 6. Trener: Aljoša Jemec.

Vasas Budimpešta: Levai - libero, Szedmak 1, Rountree 1, Benedek, Sklar 15, Torök 10, Pekarik 2, Hardy 10, Kountoura 5, Durst, Nemeth 9, Kiss, Banlaki - libero. Trener: Zoltan Jokay.

Na prvi tekmi drugega turnirja letošnje srednjeevropske lige so odbojkarice Calcit Volleyballa z odlično igro premagale domači Linamar Bekescabai, ki so ga na kolena spravile že na lanskem zaključnem turnirju, dobro formo ob koncu leta pa so potrdile tudi v srečanju z Vasasom. S štirimi zmagami so kalcitovke edina ekipa v srednjeevropski ligi, ki je še brez poraza.

Začetek prvega niza je bil popolnoma v znamenju slovenskih državnih prvakinj, ki so že ob prvem tehničnem odmoru vodile s šestimi točkami prednosti. Z odličnimi servisi Olivere Kostić so nasprotnice oddaljile od mreže, boljše so bile tudi v bloku in napadu, kar jim je že pred drugim tehničnim odmorom prineslo vodstvo s 14:3. Niz je bil s tem praktično odločen, razlika enajstih točk pa je bila tudi ob koncu niza, ki ga je zaključila Kostićeva.

Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, saj so z blokom Ilke van de Vyver kalcitovke povedle z 8:3, toda na servis Emily Morgan Sklar, Američanke v vrstah Vasasa, so se jim nasprotnice približale le na dve točki zaostanka (9:11). Za mirnejše nadaljevanje niza sta poskrbeli Slavina Koleva s servisi in Kostićeva v napadu. Pred vstopom v končnico je bilo spet pet točk prednosti za Calcit Volleyball (21:16), ki je prišel do treh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Po napaki Vasasa, je do njega prišel šele po tretji zaključni žogi.

V tretjem nizu so slovenske državne prvakinje še vodile z 9:8, toda spet je bila Sklarova tista, ki je s servisi poskrbela za zasuk. Vasas je povedel z 12:9, niz pa je bil odločen po dveh zaporednih točkah Meredith Hardy, saj so kalcitovke zaostajale že za sedem točk (11:18). Madžarske odbojkarice so vodile tudi s 24:14, kalcitovke pa so do konca niza, omilile visok poraz v tretjem nizu.

V četrtem nizu so ljubljanske odbojkarice, po odstopu Alessandra Beltramija jih začasno vodi njegov pomočnik Aljoša Jemec, po novem letu pa bo na mestu prvega trenerja prišel Nicola Negro, spet prevladovale na igrišču. V napadu je bila nezaustavljiva Koleva, ki je imela ob Kostićevi največ zaslug za vodstvo s 16:11. Tudi v končnici niza je najboljša slovenska ekipa zadnjih dveh sezon ohranila zbranost ter zasluženo po Linamarju premagala še drugo madžarsko ekipo na turnirju v Bekescsabi.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice