Mali grad

Kamniške mladinke na polfinalni turnir DP, mladinci Calcita z veliko smole končali sezono

28.10.2013

 

Kamniške mladinke na polfinalni turnir DP

V dvorani OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki je včeraj potekal četrtfinalni turnir v skupini C za državno prvenstvo. Odbojkarice Calcit Volleyballa so svoj cilj izpolnile, saj so se uvrstile med osem najboljših slovenskih ekip v mladinski konkurenci. Na polfinalna turnirja so se uvrstile še ekipe: Luka Koper, Mladi Jesenice, Ljubljana, Braslovče, Aliansa Šempeter. Nova KBM Branik in Prevalje.

Na prvi tekmi škofjeloškega turnirja so kamniške mladinke brez večjih težav opravile z domačo vrsto, ki je bila proti razigranim varovankam Francija Obolnarja v obeh nizih brez večjih možnosti za uspeh. Bolj izenačen je bil dvoboj med Luko Koprom in Go Volleyjem, ki so ga dobile Koprčanke, tako da je o prvem mestu odločala tekma med njimi in Kamničankami. V prvem nizu so bile nekaj časa v vodstvu primorske odbojkarice, toda v končnici so se Kamničanke prebudile in povedle z 1:0 v nizih. Nekaj slabše so odbojkarice Calcita odigrale drugi in tretji niz, vendar je žal oba niza zaznamoval sodnik, ki je, kljub ne najboljši igri, kamniški ekipi z nekaterimi svojimi odločitvami preprečil zmago. Tako so morale Kamničanke za uvrstitev na polfinalni turnir morale odigrati še tretjo tekmo na turnirju, tokrat proti ekipi Go Volleyja, ki je v repasažu premagala Škofjeločanke. Po nesrečnem porazu s Koprčankami so se Kamničanke zbrale in v prvem nizu svojim nasprotnicam prepustile le enajst točk. V drugem so nerazumljivo padle v igri, saj so za Novogoričankami zaostajale že za devet točk (5:14), toda tudi po tako velikem zaostanku so se zbrale in se zanesljivo uvrstile na polfinalni turnir.

»Uvrstitev na polfinalni turnir je bil tudi naš cilj. Zdaj bomo imeli nekaj časa, da odpravimo pomanjkljivosti, ki so se pojavile v naši igri, da bi se uvrstili še na finalni turnir. V odločilnih trenutkih turnirja smo imeli nekaj težav s sprejemom servisa, kar bomo morali izboljšati. Dobro sta igrali Eva Mori in Lana Ščuka, poleg njiju pa moram še drugi dan zapored pohvaliti Klaro Kregar, ki se je izkazala z zanesljivostjo in konstantno dobro igro skozi cel turnir,« je o igri svojih varovank povedal trener mladink Calcita Franci Obolnar.

Za Calcit Volleyballa so igrale: Sara Petek, Sara Bobek, Tina Novak, Tjaša Gadža, Adelisa Rujović, Maja Forštnarič, Tjaša Gregorinčič, Sanja Manojlović, Lana Ščuka, Neli Šubelj, Klara Kregar, Hana Mavrič, Lara Koritnik in Eva Mori.

Izidi skupine C četrtfinalnega turnirja za DP

Škofja Loka (OŠ Jela Janežiča): Calcit Volleyball – Škofja Loka 2:0 (12, 14), Luka Koper – Go Volley 2:0 (21, 20), Calcit Volleyball – Luka Koper 1:2 (22, -19, -12), Škofja Loka – Go Volley 0:2 (-18, -25), Calcit Volleyball – Go Volley 2:0 (11, 21).

Vrstni red: 1. Luka Koper, 2. Calcit Volleyball.

Mladinci Calcita z veliko smole končali sezono

V športni dvorani Stol v Žirovnici je bil včeraj na sporedu mladinski četrtfinalni turnir skupine D letošnjega državnega prvenstva. Žal se za kamniške mladince ni razpletel po pričakovanjih, saj so proti Astec Triglavu že dosegli točko za zmago, ki bi jih popeljala na polfinalni turnir, a jo je sodnik, zaradi druge žoge v dvorani razveljavil, nato pa so jih zaustavile še poškodbe, tako da so v drugi tekmi proti Žirovnici prav tako izgubili in se poslovili od letošnjega tekmovanja v mladinski konkurenci.

S praktično isto ekipo, ki je v lanski sezoni na mladinskem državnem prvenstvu, le da je Žigo Šterna, ki je že prestopil v člansko konkurenco, zamenjal Sergej Drobnič, so odbojkarji Calcit Volleyballa na četrtfinalnem turnirju v Žirovnici pričakovali najmanj drugo mesto v skupini D, kar bi jim prineslo uvrstitev na polfinalna turnirja. Začetek je bil zanje obetaven, saj so v postavi Rok Kočevar, Gašper Hribar, Sergej Drobnič, Luka Lazar, Jernej Jurič, Tonček Štern in Nejc Močnik na mestu prostega igralca, brez večjih težav premagali domačine turnirja. Vendar so se že na tej tekmi pojavile težave na sprejemu in tudi organizacija igre ni bila na najvišji ravni, zato je moral korektor Tonček Štern reševati številne žoge izven njegovega dosega. Toda cilj je bil dosežen in to je bilo za varovance Gregorja Hribarja najbolj pomembno.

Na drugi tekmi je Astec Triglav premagal BenQuick Logatec, tako da je o prvem udeležencu polfinalnega turnirja odločal dvoboj med kamniškimi in kranjskimi mladinci. Calcitovci so jo začeli z Lenartom Pinom Lahom na mestu sprejemalca, ki je zamenjal Gašperja Hribarja, drugih sprememb pa v kamniški ekipi ni bilo. V prvem nizu je bila pobuda ves čas na strani Kamničanov, izstopala sta Sergej Drobnič v napadu in Tonček Štern na servisu, toda v končnici niza so jih nasprotniki ulovili, ne pa tudi premagali. Žal pa je ob koncu niza Tonček Štern začutil bolečine v desni rami, a je kljub temu nadaljeval z igro. Tokrat so bili v prednosti kranjski mladinci, ki so v končnici popustili, tako da so prvo zaključno žogo imeli v svojih rokah Kamničani. In jo z blokom tudi izkoristili, vendar se je hkrati v dvorani pojavila še ena žoga, ki sicer ni padla na igrišče. Sodnik je tik pred tem, ko so Kamničani z blokom zaustavili kranjsko ekipo, zaustavil igro, zato sta ekipi ponavljali točko. V njej so mladinci Calcita še imeli protinapad, ki ga niso izkoristili, tako da je o zmagovalcu odločal tie-break. Bolje so ga začeli Calcitovci, ki so povedli s 6:3, a jim to ni zadoščalo za zmago. Zmage so se veselili kranjski mladinci - malce čudno je, da je tekmo med Astec Triglavom in Calcitom sodil sodnik iz Kranja -, svojo usodo pa so Kamničani morali reševati v še drugi tekmi proti Žirovnici, ki je bila v repasažu boljša od Logatca.

Tudi na tej tekmi so se mladinci Calcita v prvem nizu veselili zmage, toda na tej tekmi je Tonček Štern že moral igrati na sprejemu, s težavami s kolenom pa se je soočal Lenart Pino Lah, ki je v drugem nizu svoje mesto moral prepustiti Anžetu Hribarju. Ko so Žirovničani povedli z 12:6, je Hribar iz igre povlekel še Sergeja Drobniča in Tončka Šterna in enega od blokerjev, da bi jih spočil za tretji niz, ki se je za kamniško ekipo zašel zelo slabo, saj je Žirovnica povedla s 7:1. Nadaljevanje je bilo veliko boljše in na trinajsti točki sta bili ekipi že skupaj, toda v sami končnici so Kamničani naredili dve neumnosti in nepričakovane zmage se je veselila ekipa iz Žirovnice. Mladinci Calcita, ki so bili lani na državnem prvenstvu drugi, so se tako v letošnji sezoni od nadaljnjega tekmovanja poslovili že v četrtfinalu.

»Tokrat smo resnično imeli veliko smole. Proti Triglavu smo že dosegli zmagovito točko, vendar jo je sodnik, zaradi druge žoge v dvorani, ki pa ni vplivala na samo igro, razveljavil, predvsem pa smo skozi celoten turnir imeli veliko zdravstvenih težav. Prepričan sem, da bi z zdravim Tončkom Šternom premagali že Astec Triglav, nato pa se je poškodoval še Lenart Pino Lah, tako da so bile naše težave na sprejemu še večje, kot sicer. Žal svojega dne včeraj ni imel niti naš organizator igre Rok Kočevar, ki je v letošnji sezoni že prikazal nekaj dobrih iger. Za nameček še blok ni bil na pričakovani ravni, kajti proti Kranjčanom smo se vsaj enajstkrat 'ujeli' v mrežo in to običajno takrat, ko je bila žoga že izven igrišča. Glede na to, da smo imeli praktično isto ekipo kot lani, je bila uvrstitev na finalni turnir popolnoma realen cilj. Kakovost za to vsekakor imamo, žal se nam tokrat ni izšlo. Za mladinsko ekipo je tako konec tekmovanja, tako da jim preostane le še tekmovanje v drugi ligi, razen seveda Tončka Šterna in Sergeja Drobniča,« je turnir v Žirovnici, ki se za kamniške mladince ni končal uspešno, ocenil njihov trener Gregor Hribar.

Izidi skupine D četrtfinalnega turnirja za DP

Žirovnica (ŠD pod Stolom): Calcit Volleyball – Žirovnica 2:0 (17, 22), Astec Triglav – BenQuick Logatec 2:0 (17, 12), Calcit Volleyball – Astec Triglav 1:2 (26, -25, -12), Žirovnica – BenQuick Logatec 2:0 (20, 12), Calcit Volleyball – Žirovnica 1:2 (21, -12, -13).

Vrstni red: 1. Astec Triglav, 2. Žirovnica.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice