Mali grad

Kamniška kulturna karantena

21.03.2020

 

Kamniška kulturna karantenaKamnik je kulturno mesto. Lokalna ponudba, sestavljena iz lokalnih in gostujočih ustvarjalcev, dostikrat presega število obiskovalcev. Nenadna situacija preprečuje kakršnokoli zbiranje na javnih dogodkih, prav tako večji umetniški kolektivi, društva, kulturni zavodi in festivali ne morejo producirati nove ponudbe.

Čeprav smo vsak dan priklopljeni na eno ali več socialnih omrežij in na druge ponudnike “dolpotegljivih” digitalnih izdelkov, pa lahko že po tednu dni ugotovimo, da je v ogromni ponudbi izjemno malo res zanimivih kultunih vsebin oziroma jih težko najdemo med poplavo ostalega.

In na tem mestu bomo kamniški kulturni delavci in ustvarjalci poskušali vsakodnevno poskrbeti za nekaj najbolj zanimivih, če se le da, tudi lokalno obarvanih vsebin. Ker nas je nastala situacija presenetila na vseh področjih, tudi tukaj ne bo šlo brez, predvsem, tehničnih zadreg. Prosimo za razumevanje, sodelovanje in konstruktivne kritike.

Izbrani dogodki bodo vsak dan vpisani v koledar, do katerega dostopite na zavihku Kam v marcu, in sicer TUKAJ.

Danes, 21. marca 2020, sta na sporedu že dva zanimiva dogodka, vredna ogleda, ki sta sicer dostopna le preko Facebooka, a se bodo ustvarjalci potrudili, da bo čim več vsebin dostopnih na običajnih spletnih straneh:

Besedilo: Goran Završnik


<< Nazaj | Novice