Mali grad

Kamniška judoista Nik Purnat zlat in Lan Balantič bronast na Perfectus Cup-u

02.02.2016

 

Močnega tekmovanja Perfectus Cup v hrvaškem Samoboru so se v soboto, 30. januarja 2016, udeležili trije judoisti iz Kamnika in domov prihajajo z odličnimi rezultati, dvema kolajnama in sedmim mestom.

Kamniška judoista Nik Purnat zlat in Lan Balantič bronast na Perfectus Cup-u

Nik Purnat (U14 - starejši dečki) je bil razred zase in je po 4 zmagah z ipponi zasluženo osvojil 1. mesto. Niku je tekmovanje služilo tudi kot priprava na državno prvenstvo, ki bo za njegovo starostno kategorijo že naslednjo soboto v Mariboru.

Lan Balantič (U16 - mlajši kadeti) je že prvo borbo naletel na starega znanca Kaca iz Raven, ki ga do sedaj še ni premagal, a se mu tokrat sicer zelo dobra borba, ki je kazala, da ga lahko Lan premaga ni izšla, tako da mu je tudi s sodniško napačno oceno sreča pokazala zobe. A se mu je uspelo zbrati in z nadaljnimi 2 ipponi (zmaga s polnimi 10 točkami ) prišel do svoje in tudi za JK Kamnik pri mlajših kadetih, prve kolajne - brona.

Poleg obeh tekmovalcev s kolajnami, se je odlično in zelo zrelo boril Luka Žagar, ki je komaj prestopil v kategorijo mlajših dečkov - U12, kjer je po prvih dveh zmagah za las izgubil naslednji dve borbi in osvojil končno 7. mesto. V njegovi kategoriji do 38 kilogramov je bilo 20 borcev.

ISKRENE ČESTITKE!

Besedilo in fotografije: Janja Lamut

                                                                                                                                                                                     


<< Nazaj | Novice