Mali grad

Kamniška Veronika čaka plavalke in plavalce

10.07.2014

 

Plavalni klub Kamnik, eden najstarejših plavalnih klubov v Sloveniji, z 80-letno tradicijo, že trinajsto leto organizira Plavalni miting VERONIKA (www.veronika.si). Kamniška Veronika, pol ženska-pol kača, vsako leto budno spremlja dogodek, kateri ima čast nositi njeno ime.

Značilnost našega tekmovanja so 50 metrske discipline (prsno, prosto, hrbtno, delfin), z dopoldanskimi predtekmovanji in popoldanskimi finali po kategorijah.

Kljub temu, da na Nizozemskem poteka Mladinsko evropsko prvenstvo, po prijavah sodeč lahko napovemo odlično tekmovanje. Trenutno je prijavljenih 452 plavalk in plavalcev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije in Izraela.

Za najmlajše slovenske plavalke in plavalce je zadnja možnost za izboljšanje osebnih rezultatov pred državnim prvenstvom, udeležbo je potrdilo 23 slovenskih klubov.

Obeta se nam, kar nekaj zanimivih bojev, nekdanji avstrijski reprezentant, v Dubrovniku rojeni 25-letni as Dinko Jukić, se po finalu na predlanskih olimpijskih igrah v Londonu, vrača na tekmovanja. V disciplini 50 metrov prsno bo aktualni mladinski svetovni prvak in rekorder Peter John Stevens izzvalnekdanjega evropskega prvaka Matjaža Markiča. V ženski konkurenci se bodo pomerile Tjaša Vozel (Zvezda Kranj), Hajdinjak Katja (Olimpija Ljubljana), Košak Anemari (Neptun Celje)...

V soboto, 12. julija 2014, od 9. ure dalje, torej na Letnem bazenu Pod skalco v Kamniku, upravičeno lahko pričakujemo odlične rezultate in dobro vzdušje.

Lepo vabljeni tudi vi!


<< Nazaj | Novice