Mali grad

Kamniška Bistrica: Pohod ob reki, ki povezuje

08.06.2016

 

Kamniška Bistrica: Pohod ob reki, ki povezujeObčini Kamnik in Domžale že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Pot bodo letos prvič povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom ter kar dvema zaključnima prireditvama. V Domžalah se bodo pohodniki sprehodili skozi Slamnikarski sejem, kjer bo tudi prva začetna pohodna točka. V Kamniku pa bodo pohodniki na Glavnem trgu, kjer bo druga začetna točka, uživali v Okusih Kamnika in obiskali tradicionalno srečanje rezbarjev. Organizatorja pohoda sta Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik. Pohod ob reki, ki povezuje bo v soboto 11. junija 2016, od 7.30 dalje.

Vsi udeleženci prejmejo spominske kartončke, na katerih zbirajo žige na sedmih označenih postajah ob Kamniški Bistrici med Domžalami in Kamnikom. Prvih 300, ki prehodi celotno pot (14 kilometrov), prejme spominsko priponko. Na posameznih točkah bodo za usmerjevanje pohodnikov skrbeli prostovoljci naslednjih organizacij: Planinsko društvo Domžale, Planinsko društvo Kamnik, Turistično društvo Radomlje, Turistično društvo Volčji Potok, Študentska organizacija Domžale, Študentski klub Kamnik in Rod skalnih taborov Domžale. Za najmlajše pa bodo na rekreacijskih točkah v Domžalah skrbeli tudi člani ŠAD Mavrica.

Posebnost pohoda je, da lahko začnete v eni ali drugi občini ter tako ob prijetni rekreaciji v čudoviti naravi, ki jo ponujata bregova reke Kamniške Bistrice, v enem dopoldnevu obiščete kar dva sejemska dogodka. Začetna točka v Domžalah je v parku pri Občini Domžale (Slamnikarski sejem), začetna točka v Kamniku pa je na Glavnem trgu (Okusi Kamnika in 5. srečanje rezbarjev).

V obeh občinah bodo ob 11.50 uri hkrati razglasili konec pohoda in si podali roke ob začetku tovrstnega sodelovanja. V Domžalah vas bosta pozdravila podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec in podžupan občine Kamnik Igor Žavbi ter direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin, v Kamniku pa župan Kamnika Marjan Šarec, domžalska podžupanja mag. Jana Miklavčič in direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič.

Začetek pohoda: med 7.30 in 9.30
Lokaciji: Park ob Občini Domžale (Prireditev: Slamnikarski sejem)/Glavni trg v Kamniku (Prireditev: Okusi Kamnika)
Zaključek pohoda: med 11.30 in 12.30
Lokaciji: Glavni trg v Kamniku (Prireditev: Okusi Kamnika)/Park ob Občini Domžale (Prireditev: Slamnikarski sejem)
Dolžina celotne poti: 14 kilometrov (odločite se lahko tudi za krajšo traso, ki obsega manj kontrolnih točk, važno je sodelovati)
Organizatorja: Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik.

Navodila za varno udeležbo pohoda

Prevoz nazaj je v lastni režiji oziroma lahko koristite redno avtobusno linijo Domžale-Kamnik in Kamnik-Domžale. Avtobus bo peljal iz Kamnika v Domžale in iz Domžal v Kamnik ob naslednjih urah: 9:26, 10:28, 11:26, 11:37, 12:28, 13:26, 14:28, 15:26.

Če se vam na poti zgodi kakšna neprijetnost, se morda izgubite ali le ne veste kako nadaljevati pot, pokličite koordinatorko pohoda na telefonsko številko 040 423 325 (Mateja). V primeru zdravstvenih težav pa, kot omenjeno, nemudoma pokličite dežurni telefon 112.

Besedilo in fotografije: Mateja Kegel Kozlevčar


<< Nazaj | Novice