Mali grad

Kamnik z okolico se bo predstavil na osrednjem turističnem sejmu v Ljubljani

27.01.2015

 

Jutri, v sredo, 28. januarja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani svoja vrata odpira osrednji turistični sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas. Potekal bo vse do sobote, 31. januarja. Na sejmu se bo tako kot vsako leto predstavil tudi Kamnik z okolico. Predstavitev bo potekala na treh različnih stojnicah.

Uradna otvoritev sejmišča bo v sredo, 28. januarja, ob 12. uri v Stekleni dvorani, ko bodo podelili tudi nagrado mednarodnega natečaja Jakob. Tema letošnjega natečaja je »Sodobna interpretacija kulturne dediščine lokalnih in regionalnih jedi v turistični ponudbi«, na katerega se je s projektom »velikoplaninski sir trnič« prijavil tudi Zavod za turizem in šport v občini Kamnik.

Osrednja stojnica kamniškega turizma bo v Stekleni dvorani (od četrtka, 29. januarja, do sobote, 31. januarja), kjer se bo na enem mestu predstavila celotna turistična ponudba, v ospredju pa bo ponudba kamniških turističnih društev. Potekala bo tudi degustacija Okusov Kamnika, za kar bodo poskrbeli kamniški gostinski ponudniki. Naprodaj bodo knjižice Recepti Okusi Kamnik in sir trnič, ki ga bosta predstavili sirarki Tatjana Koželj in Helena Kropivšek. Pestra bo tudi animacija s pastirji z Velike planine, s Palčkom Snovičkom ter s posebno »putting stezo« za igranje golfa. S slednjo skušamo opozoriti na prestižno mednarodno nagrado Undiscovered Golf Destination of the year 2015, ki jo je Slovenija prejela kot najbolj obetavna golf destinacija leta 2015. Pripravili bomo tudi različne nagradne igre, nagrade pa bodo prispevali kamniški turistični ponudniki.

Poleg tega bo na osrednji slovenski turistični stojnici »I feel Slovenia« v Marmorni dvorani potekala predstavitev projekta »Trnič na vsako mizo«, za katerega je Zavod za turizem in šport v občini Kamnik prejel nagrado »Snovalec 2014«. Poleg degustacije jedi s trničem se bodo obiskovalci lahko fotografirali v oblačilih in z rekviziti z Velike planine in fotografijo objavili na Facebooku, natančneje na zidu kamniškega TIC-a. Fotografija, ki bo prejela največ všečkov, bo nagrajena.

Predstavitev bo potekala tudi v okviru stojnice RDO Osrednja Slovenija, ki jo vodi Turizem Ljubljana. Tudi tam bo poudarek na kulinariki: Okusi Osrednje Slovenije in Okusi Kamnika.

Naj izpostavimo še dva pomembna dogodka: v sredo, 28. januarja, bo v Stekleni dvorani potekal festival »Več znanja za več turizma«, kjer bodo svoje raziskovalne naloge predstavljale slovenske šole. Med njimi boste lahko našli računalniško igrico Skrivnosti Veronike z Malega gradu, ki so jo izdelali dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Že danes ste vabljeni, da všečkate njihovo nalogo in jim pomagate, da prejmejo nagrado.

Prav tako vabljeni na intervju s pastirjem z Velike planine, ki bo potekal v petek, 30. januarja, ob 17. uri v Stekleni dvorani. Obiskovalcem bo predstavil lepote življenje na Veliki planini, poleg pa bo pastirica, ki bo izdelovala velikoplaninski sir trnič.

Sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas bo potekal od srede, 28. januarja, do sobote, 31. januarja, od 10. do 19. ure.

Vabljeni.

Besedilo: Alenka Hribar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik in arhiv Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice