Mali grad

Kamnik veselo zakorakal v novo leto

01.01.2017

 

Kamnik veselo zakorakal v novo letoNajdaljša noč v letu je v Kamniku že tradicionalno potekala na prostem, za zabavo in dobro voljo pa je letos skrbel Ansambel Galop. Množica ljudi se je zbrala pred odrom na Glavnem trgu in skupaj z županom Občine Kamnik Marjanom Šarcem in direktorico Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Boženo Peterlin odštela še zadnje sekunde do polnoči.

Prijetne zimske temperature in suho vreme je na silvestrovanje privabilo staro in mlado, ki je lahko občudovalo praznično okrašen Kamnik in se sprehodilo po mestnem jedru do središča dogajanja na Glavnem trgu. Tam pa je Ansambel Galop z živahnim izborom pesmi skrbel, da se je pelo in plesalo ter brez skrbi čakalo na izzive, ki jih prinaša novo leto.

Glasbeniki so množico animirali že od 22. ure dalje, nekaj pred polnočjo pa sta se jim je na odru pridružila župan Občine Kamnik Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin. Slednja je nagovorila občinstvo z naslednjimi besedami: » Prišel je čas, ko se je potrebno ozreti nazaj na prehojeno pot, spremeniti kar je bilo slabo in nadgraditi kar je bilo dobro. V letu 2017 vam želim obilo osebne sreče, zadovoljstva ter izpolnitev osebnih ciljev.«

Kamničane in druge obiskovalce je pozdravil tudi župan Marjan Šarec in jim v novem letu zaželel: »Lahko in moramo biti ponosni na prehojeno pot v letu 2016. V Občini Kamnik smo v preteklem obdobju naredili veliko na vseh področjih in tudi v prihodnje se bomo trudili, da bomo ta trend nadaljevali. V letu, ki prihaja, vam želim vsega tistega, kar si najbolj želite, da bi se vam izpolnilo čim več pričakovanj in želja.«

Prireditve v okviru Pravljičnega Kamnika, ki so navduševale in privabljale ljudi, se z novim letom zaključujejo. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je z brezplačnimi koncerti, s pravljičnim kotičkom, športnimi in kulturnimi prireditvami, z otroškimi delavnicami ter številnimi drugimi dogodki skrbel, da je vsak našel košček sebe v tem prazničnem vzdušju in z nasmejanim srcem spremljal dogajanje.

Vseeno pa do pravih zimskih radosti manjka še nekaj beljenja streh in ulic s snežinkami. Zato bo v Kamniku vse do konca zimskih počitnic ostala možnost drsanja na prostem, namenjena drsalcem vseh starosti in znanja.

Besedilo: Tim Vidmar, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice