Mali grad

Kamnik v kategoriji mestnih jeder dosegel 3. mesto

08.12.2011

 

Zvečer je župan Marjan Šarec v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna prejel plaketo za 3. mesto Kamnika v kategoriji mestnih jeder.

 
   

Za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevek k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, večjo turistično privlačnost naših mest in vasi, učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi Turistična zveza Slovenije v letu 2011 organizira že 20. tekmovanje v urejenosti slovenskih krajev/naselij pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna.

 
   

Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom. Projekt je pomembna sestavina celovitega upravljanja s turistično destinacijo kot tudi integralnega turističnega proizvoda.

Vsebina tekmovanja je urejenost kraja/naselja kot celote, kot tudi posameznih okolij in objektov, kakovost turistične ponudbe, kakovost življenja v kraju/naselju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost.

 
   

Občina Kamnik se tekmovanje udeležuje od leta 2001 in skoraj vsako leto prejme priznanje v eni izmed kategorij. To leto smo v kategoriji vrtci prijavili VVZ Antona Medveda, enoto Kamenček, v kategoriji trško, vaško in mestno jedro pa trško jedro Motnik in mestno jedro Kamnik.

Strokovna državna ocenjevalna komisija projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna je občino Kamnik obiskala v petek, 5. avgusta in na spletni strani Turistične zveze Slovenije podala naslednjo oceno: »Že ob prvem pogledu na stari del Kamnika se začuti tradicija ohranjanja izvirnosti avtohtone arhitekture in skrb za ohranitev ambienta. Skrbno je vzdrževan parter z vso ulično opremo. Večina objektov je prenovljenih in vzdrževanih. V mestu vlada sožitje med stanovanjsko, trgovsko, kulturno in gostinsko dejavnostjo.« Celotno oceno si lahko preberete tukaj.

Na podlagi le-te je Turistična zveza Slovenije direktorico Agencije za turizem in podjetništvo Kamnik dr. Adrejo Eržen v sredini novembra obvestila, da je Kamnik v kategoriji mestnih jeder dosegel odlično 3. mesto pred drugo uvrščeno Kostanjevico in zmagovalko Radovljico.

Danes zvečer pa je v dvorani Evropa v Grand hotelu Bernardin v Portorožu v okviru Dnevov slovenskega turizma potekala zaključna prireditev projekta Slovenija Moja dežela – lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka in pokroviteljstvom Ministrstva za gospodarstvo Republike Slovenije.

Župan Marjan Šarec je iz rok predsednika Turistične zveze Slovenije Petra Misje prejel priznanje za osvojeno 3. mesto Kamnika v kategoriji mestnih jeder. Županu sta za priznanje čestitala tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in predsednik republike dr. Danilo Türk, ki je nastopil kot častni govornik ter čestital vsem nagrajencem za njihov trud urejenega in gostoljubnega okolja, ki je pogoj za uspešen razvoj turizma.

 
   

Prejemnike ostalih priznanj si lahko ogledate tukaj


<< Nazaj | Novice