Mali grad

Kamnik so razsvetlile čarobne praznične lučke

02.12.2016

 

Kamnik so razsvetlile čarobne praznične lučkeNa drugi decembrski dan se je Kamnik prelevil v pravo praznično mesto. V dopoldanskih urah so pravljična drevesa na najlepši mestni ulici, Šutni, okrasili kamniški otroci, ob 17. uri pa je bil čas za prižig prazničnih luči ob zvokih Ansambla Roka Žlindre. 

Danes dopoldan nam je na pomoč pri okraševanju Šutne priskočilo kar 220 otrok. Na Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik smo se v sodelovanju s kamniškimi otroci, Vrtcem Antona Medveda Kamnik, Zasebnim vrtcem Sonček, Zasebnim vrtcem Peter Pan, Vrtcem Zarja Kamnik, CIRIUS-om Kamnik, Osnovno šolo Frana Albrehta ter Osnovno šolo Toma Brejca, odločili, da skupaj okrasimo staro mestno jedro. Na najlepši mestni ulici so mesto tako še dodatna okrasila Zelena pravljična drevesa, namenjena praznični okrasitvi.

Otroci so pod mentorstvom vzgojiteljic ter učiteljic izdelali praznične okraske, s katerimi so okrasili drevesa in s tem prispevali k lepšemu videzu mesta, predvsem pa pričarali praznično vzdušje. Vodja decembrskih prireditev v mestu Doroteja Narat iz Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik se vsem otrokom zahvaljuje: »To je posebna letošnja novost, za katero si želimo, da bi postala tradicionalna. Vse obiskovalce Šutne prijazno naprošamo, da pazijo na praznično dekoracijo, za katero so se potrudili kamniški otroci.«

V letošnjem letu so pravljična drevesa, skladno z vizijo zelene destinacije, zgolj najeta Zelena drevesa, ki se bodo po končanem decembrskem praznovanju vrnila nazaj v naravo, v zemljo.

Ob 17. uri pa se je praznovanje tudi uradno začelo, ko se je na Glavnem trgu zbrala številna množica, ki se je v pričakovanju prižiga prazničnih luči, zibala ob zvokih Ansambla Roka Žlindre.

Kmalu zatem je bil čas za začetek praznovanja, prižig prazničnih luči, ki ga je otvoril župan Občine Kamnik Marjan Šarec: »Drage Kamničanke, dragi Kamničani, dragi obiskovalci, predvsem pa dragi najmlajši, ki ste danes še posebej veseli tega dogodka - prižgali bomo namreč praznično razsvetljavo, tako imenovane lučke in tudi uradno začeli z veselim decembrom. Naj bo ta veseli december tudi zares vesel za vsakega izmed nas, da bomo pričakali božične in novoletne praznike tako, kot se spodobi. Da bomo morda vsaj ta mesec bolj prijazni drug z drugim, da bomo manj nestrpni v kakšni situaciji in da bomo znali gledati bolj veselo in bolj pozitivno na svet, kajti ni vse tako slabo, če le hočemo videti. In naj bo današnji dan, nocojšnji večer, ko bomo prižgali praznične lučke na Glavnem trgu tudi dan, ko bomo luči prižgali tudi v naših srcih. Veseli december vam želim!«

Župan Občine Kamnik Marjan Šarec je tako skupaj z otroki pritisnil na rdeči gumb in poskrbel, da je Kamnik zažarel v vsej svoji pravljični lepoti.

Z današnjim dnem se je prav tako odprlo drsališče na prostem, ki se nahaja na Frančiškanskem trgu. Vse zbrane željne drsanja je pozdravila direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin, jih povabila na pestro decembrsko dogajanje v Kamniku in jim ob enem zaželela veliko lepih trenutkov na drsališču.

Z današnjim dnem so se tako tudi uradno začele decembrske prireditve poimenovane Pravljični Kamnik, ki bodo ustvarile praznično vzdušje v mestnem jedru.

Že jutri, v soboto, 3. 12. 2016, od 9. do 13. ure, vabljeni na Miklavževo tržnico na Glavni trg, kjer vas bo obiskal sveti Miklavž.

Se vidimo in poveselimo v Pravljičnem Kamniku.

Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice