Mali grad

Kamnik se je uspešno predstavil v Utrechtu

18.01.2012

 

Pretekli teden se je v Utrechtu zaključil največji Nizozemski turistični sejem Vakantie Salon, ki hkrati velja za enega najbolj pomembnih dogodkov za turistično industrijo v Beneluksu. Na stojnici Slovenske turistične organizacije smo za animacijo poskrbeli prav Kamničani, in sicer v okviru Kamniško – Savinjskih Alp v sodelovanju z občinami Solčava, Luče in Jezersko.

Število Nizozemskih turistov se v zadnjih letih povečuje. Večino so to indvidualni turisti, ki Evropo raziskujejo z avtomobili ali avtodomi.

Velika večina obiskovalcev sejma je Slovenijo že dobro poznalo in se k nam radi vračajo. Zanimata jih zlasti naravna in kulturna dediščina, pohodništvo in kolesarstvo, od namestitev pa največ kampi in apartmaji.

Letošnje leto je animacijo na slovenski stojnici je prevzel Zavod za turizem in šport Kamnik. Predstavljali smo se v okviru Kamniško-Savinjskih Alp. Stranico stojnice je krasila 5 x 3 m velika fotografija Velike planine, pred katero smo fotografirali obiskovalce sejma, nato pa fotografijo na licu mesta razvili in jim jo podarili.

Na Zavodu za turizem in šport ocenjujemo, da je bil sejem uspešen. Hkrati pa nas izredno veseli, da smo se uspeli povezati z občinami Luče, Solčava in Jezersko, s katerimi bi v prihodnje lahko zgradili blagovno znamko Kamniško – Savinjske Alpe.

O uspešnosti sejma lahko preberete tudi na spletni strani Slovenske turistične organizacije.

Besedilo in fotografije: Alenka Hribar, Zavod za turizem in šport Kamnik


<< Nazaj | Novice