Mali grad

Kamnik se je predstavil na borzi Vakantiebeurs Utrecht

16.01.2013

 

Pretekli teden, od 8. do 13. januarja se je v okviru stojnice Slovenske turistične organizacije na sejmu Vakantiebeurs Utrecht predstavil tudi kamniški turizem.

Vakantiebeurs je največji sejem v Beneluxu, ki ga v šestih dneh obišče približno 120.000 obiskovalcev poslovne in splošne javnosti. Na njem se vsako leto predstavlja okoli 1400 razstavljavcev iz celega sveta in v okviru Slovenske turistične organizacije se je tudi tokrat predstavljal slovenski turizem. Nosilno animacijsko temo smo prevzeli na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik. 

Prva dva dneva sta bila namenjena poslovni, ostale štiri dni pa splošni javnosti. Nizozemci v Sloveniji predstavljajo tradicionalen turistični trg. Za njih je značilno, da Slovenijo radi obiskujejo z lastnim avtomobilom (individualne touring počitnice) in so na svojih počitnicah aktivni (kolesarjenje in pohodništvo). Ravno to pa je bil tudi glavni razlog obiska sejma, saj Kamnik z okolico ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Slovenijo dobro poznajo in kar je najpomembneje se k nam radi vračajo. Najbolj jih je zanimala ponudba Velike planine, pohodništvo v Kamniško – Savinjskih Alpah, kolesarjenje, od namestitev pa najbolj ponudba kampov. V ta namen smo v sodelovanju s kamniškimi turističnimi ponudniki pripravili posebne letake v nizozemskem jeziku, kjer posamezne ciljne skupine vabimo k obisku naših krajev.

Da je bila slovenska stojnica še bolje obiskana smo poskrbeli na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik. Na eni izmed dveh fotografij na stranicah stojnice je bila fotografija Velike planine, pred njo pa lesena maketa krave v naravni velikosti. Obiskovalci so se ob obisku naše stojnice lahko preizkusili v molži in se fotografirali. Fotografijo smo nato takoj razvili in jim jo podarili skupaj s promocijskim gradivom Kamnika. Za dobro vzdušje je dodatno poskrbel naš harmonikar Jaka Klemenčič, med drugim tudi informator na Turistično informacijskem centru Kamnik.

Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik ocenjujemo, da je bil obisk sejma uspešen in smiseln, saj se prepoznavnost Kamnika na tem trgu iz leta v leto povečuje. Pridobili pa smo tudi kontakte turističnih agencij s katerimi se bomo v prihodnjih tednih tudi povezali.

Besedilo in fotografije: Alenka Hribar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice