Mali grad

Kamnik prvi turistični kraj v Sloveniji s Qr kodami

03.08.2011

 

Te dni na Agenciji za turizem in podjetništvo Kamnik postavljamo table s Qr kodami, s pomočjo katerih bodo turisti na svoje "pametne" telefone prenesli podatke o turističnih znamenitostih in storitvah v Kamniku in okolici.

Prve table  s Qr kodo (dvodimenzionalna grafika) bomo predvidoma v začetku drugega tedna postavili na stavbo Turistično informacijskega centra, Frančiškanski samostan, pri železniški postaji Kamnik - center, glavno avtobusno postajo, na brunarico na Malem gradu, v Kamniško Bistrico pri spodnji postaji nihalke in na Veliki planini (predvidoma na Gostišče Zeleni Rob in pri Preskarjevi bajti).

Kako deluje uporaba QR kod, si lahko ogledate tukaj.

Table je izdelalo kamniško podjetje Hal Interactive, vsebino, ki se lahko dnevno dopolnjuje in spreminja pa pripravljamo na Agenciji. Kamnik velja za pilotno območje tega inovativnega projekta. 

Na Agenciji za turizem in podjetništvo Kamnik smo mnenja, da bomo s pomočjo tabel izboljšali kvaliteto turistično storitev. Gre za novo tehnologijo, ki šele prihaja v uporabo. Obisk bomo beležili s pomočjo statistike, ki jo sistem tudi podpira.

Besedilo in fotografija: Alenka Hribar, agencija za podjetništvo in turizem Kamnik


<< Nazaj | Novice