Mali grad

Kamnik oživel – začetek Kamfest-a

08.08.2011

 

Včeraj zvečer se je z nastopom balkanske raperske legende Eda Maajke pričel težko pričakovani festival z razgledom – Kamfest. Gre za največji poletni festival v Kamniku, ki ga pripravlja KD Priden Možic. Festival je skoncentriran na tri prizorišča, in sicer Etin otroški oder, kjer si boste lahko ogledali predstave in delavnice za otroke, Glavni oder, ki bo ponudil različne koncerte za glasbene sladokusce in Večerni oder, ki bo privabil predvsem tiste z bolj izostrenim okusom za glasbo, manjkale pa ne bodo tudi stand-up komedije.

 

Vse skupaj se je pričelo že ob 18. uri, ko so se na Etinem otroškem odru otroci zabavali na dobro obiskani predstavi Rdeča kapica v izvedbi Lutkovnega gledališča Fru-Fru.

 

Pred Glavnim odrom se je okoli osme ure zvečer  zbala množica tako starih in mladih, ki so nestrpno pričakovali nastop Eda Maajke. Po uvodnem pozdravu vodje festivala, Gorana Završnika je 8. Kamfest uradno odprl kamniški župan, Marjan Šarec. Organizatorjem je zaželel uspešno izvedbo festivala, obiskovalce pa povabil v mestno središče, ki v času festivala živi v vsej polnosti.

 
   

Sledil je ambientalni koncert skupine Neomi na večernem odru.

 

In kaj se bo dogajalo na Kamfestu danes?

Ob 10. uri se bodo pričeli dogodki z dodano vrednostjo,

ob 18. uri bo na Etinem otroškem odru na ogled Zgodba o izgubljeni dudi,

ob 18.30. uri bo po središču mesta potekalo atraktivno tekmovanje v kolesarskem šprintu po sistemu izločanja, GT BIKE ELIMINATOR,

Glavni oder bo ob 20. uri gostil skupino iz Južnoafriške republike Hog Hoggidy Hog,

ob 22. uri pa si boste lahko na Večernem odru ogledali nastop ljubljanske skupine General Musashi.

Celotni program Kamfesta si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.kamfest.org.


<< Nazaj | Novice