Mali grad

Kamnik oživel – Kamfest 2013

09.08.2013

 

Danes se pričenja težko pričakovani Kamfest 2013, ki ga Kulturno društvo Priden Možic pripravlja v sodelovanju s soproducenti. Na več prizoriščih se bo odvila že 10. izvedba poletnega kulturnega Festivala z razgledom. Zbrane je ob začetku največjega poletnega festivala v Kamniku nagovoril župan Marjan Šarec

Program Kamfest-a 2013 je letos lepo razporejen po Kamniku. Mnogo prizorišč in še več odkrivanj skrivnih kotičkov, ki ga ponuja najlepše mesto pod Kamniško-Savinjskimi Alpami. Glavni oder je že tradicionalno na palaciju Malega gradu. Otroški oder je postavljen v idilično okolje Keršmančevega parka ob Kamniški Bistrici. Večerni oder bo nekoliko menjal prizorišča, dogajalo se bo v Samčevem predoru, v Parku Evropa, v atriju za Mestno lekarno na Šutni, na žalski cesti in na kamnitem odru Malega gradu. Samčev predor povezuje Glavni trg in Šutno. Na Gradu Zaprice si lahko v idiličnem grajskem vzdušju ogledate filme, za vas so organizatorji pripravili Kino Zaprice. Različno in pestro festivalsko dogajanje vsekakor vabi mnoge, da pridete v naše mesto, ne le na Kamfest, temveč tudi na 1. Kamnik po Kamfest-u, saj je poletni vrvež podaljšan vse do konca avgusta.

Danes je bil otroški oder v Keršmančevem parku v znamenju lutkovne predstave Začarana ladja, v izvedbi Lutkovne skupine Uš. Za otvoritveno povorko so poskrbeli trubači Gypsy Mambo Kočani Orkester iz Makedonije, pod vodstvom Tahira Bilalova. Skupina prihaja iz kraja Kočani, legendarnem makedonskem mestu, enem od najpomembnejših centrov tovrstne glasbe na Balkanu, igrajo pa tradicionalno romsko in balkansko glasbo s primesmi jazza. Ob 19.30 uri so krenili iz Keršamčevega parka ter se ustavili ob Samčevem predoru, kjer jih je pozdravil direktor festivala Kamfest 2013 Rok Kosec. Spomnil se je na same začetke festivala in se zahvalil za sodelovanje Občini Kamnik, ki je največji pokrovitelj tega festivala.

Zbrane pa je nato nagovoril župan Marjan Šarec in ob jubilejnem festivalu Kamfest 2013, ki vedno znova poskrbi za resnično kvaliteten program, povedal: »Danes so besede odveč. Gre za jubilejni Kamfest in verjamem, da bo najboljši Kamfest doslej. V veselje mi je odpreti festival, kjer se bo za vsakega nekaj našlo. Naj v prihodnjih dneh Kamnik diha s Kamfest-om. Iskrene čestitke ob 10. obletnici!«

Glavni oder je ob 20.30 uri oživel z zvoki etno rocka, v noč nas je popeljal prekmurska legenda Vlado Kreslin z Malimi bogovi. V Samčevem predoru so nas ob 22. uri zabavali trubači Gypsy Mambo Kočani Orkestra. V Kinu Zaprice pa si obiskovalci danes lahko ogledajo prvo projekcijo, in sicer film Srečen za umret, slovenska komična drama v režiji Matevža Luzarja.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite tudi vi. V popoldanskem času za otroke, proti večeru je na vrsti mladina, ponoči pa za starejše – vsak bo lahko nedvomno našel svoj kotiček. Pester kulturni, umetniški in zabavni festivalski program v Kamnik vabi vse do nedelje, 18. avgusta 2013.


<< Nazaj | Novice