Mali grad

Kamnik oživel – Kamfest 2012

10.08.2012

 

Danes se pričenja težko pričakovani Kamfest 2012, ki ga pripravlja KD Priden Možic. Na več prizoriščih se bo odvila že 9. izvedba poletnega kulturnega Festivala z razgledom. Zbrane je ob začetku največjega poletnega festivala v Kamniku nagovoril župan Marjan Šarec

Program Kamfest-a 2012 je letos lepo razporejen po Kamniku. Več prizorišč, več odkrivanj skrivnih kotičkov, ki ga ponuja najlepše mesto pod Kamniško-Savinjskimi Alpami. Glavni oder je že tradicionalno na palaciju Malega gradu. Otroški oder je letos postavljen v idilično okolje Keršmančevega parka ob Kamniški Bistrici. Večerni oder bo nekoliko menjal prizorišča – dogajalo se bo na kamnitem odru pri Stražnem stolpu, na vrtu Kavarne Veronika in v Samčevem predoru. Samčev predor povezuje Glavni trg in Šutno. V Keršmančevem parku se bodo odvijale ustvarjalne in športne delavnice. Dodatna prizorišča pa so na dvorišču Osnovne šole 27. julij Kamnik (Pulfer park), v Kavarni Planinka nasproti občinske zgradbe (plesni večeri), v Gostilni Majolka na Maistrovi ulici 11 (kantavtorski večeri), stražni stolp na Malem gradu (kino Kamfest) ter v Parku pod lipami v Motniku (Motnik se nahaja v Motniški dolini ob regionalni cesti Kamnik - Ločica pri Vranskem).

Danes se je festivalsko dogajanje pričelo že ob 18. uri, ko je na Otroškem odru otroke zabaval Zavod Bufeto z Buffeto kolesarjem.

Ob 19.30 uri pa je v Samčevem predoru zbrane nagovoril župan Marjan Šarec. »Kamfest je postal prepoznaven, prepoznavnega pa ga delate tudi vi s svojim obiskom. Verjamem, da vam bo v naslednjih dneh tukaj v Kamniku prijetno in, bo vsak našel nekaj zase. Kot vsako leto so se organizatorji resnično potrudili. Kulturno društvo Priden Možic je dalo vse od sebe, da boste v prihodnjih dneh preživeli lepe dneve. Veliko užitkov!« Vodja festivala Goran Završnik je povedal: »Občina Kamnik podpira Kamfest od vsega začetka, podpira ga tudi sedaj in podpirate ga tudi vi«. Na koncu pa je vse obiskovalce povabil na številna prizorišča letošnjega Kamfest-a 2012.

Glavni oder je nato ob 20.30 uri oživel v afro-brazilskih zvokih mednarodne zasedbe Banda Berimbau, ki je otovorila dogajanje na Malem gradu.

Vabljeni v Kamnik k ogledu pestrega, kulturnega, umetniškega in zabavnega festivalskega programa vse do nedelje, 19. avgusta 2012.

 

 

 

 


<< Nazaj | Novice