Mali grad

Kamnik odet v pravljične lučke, mesto obiskal sv. Miklavž

02.12.2012

 

Danes se je v Kamniku in v nekaterih okoliških krajih pričelo praznično vzdušje. V Kamniku se je skozi mesto sprehodil sv. Miklavž, dogajanje pa je v čarobno praznično vzdušje zavil tudi prižig pisanih lučk. Za dobro vzdušje, nasmehe in obilo priložnosti za srečanja s starimi prijatelji, znanci in sokrajani pa bo v naslednjih decembrskih tednih poskrbljeno z brezplačnim dogajanjem pod skupnim imenom »Kamnik. Decembra. Čas veselja.«, ki bo vsak teden pod različno tematiko postreglo s številnimi dogodki, prireditvami, sejmi, stojnicami s praznično ponudbo in živilsko tržnico Podeželje v mestu lokalnih kmetij z domačimi slovenskimi oz. okoliškimi jedmi.

Danes nas je v Kamniku ob 17.30 uri obiskal sv. Miklavž z igro v izvedbi Kulturnega društva Franceta Steleta iz Tunjic, ob 18.30 uri pa smo Kamnik osvetlili s prižigom tisočerih lučk. Celotno dogajanje je bilo pospremljeno tudi z nagovorom kamniškega župana Marjana Šarca in v.d. direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urške Kolar. Direktorica je vse Kamničane povabila na pester decembrski program, ki se bo z odprtjem drsališča pričel prihodnji teden ter hkrati napovedala začetek dobrodelna akcije "Skupaj večji od neba – za otroke in družine iz poplavljenih območij", ki jo pripravljamo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine. »Ob tej priložnosti pozivamo vse občanke in občane ter obiskovalce Kamnika, da tudi sami donirate nekaj sredstev in s tem pomagate otrokom in družinam prizadetim v poplavah. Škatla se nahaja v prostorih Turistično - informacijskega centra Kamnik, Glavni trg 2, ki je odprt vsak dan od 10.00 do 18.00 ter vsako nedeljo med 10.00 in 14.00. Denar pa lahko nakažete tudi na račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, odprtem pri Delavski hranilnici d.d.: SI56 6100 3512 232, sklic 00 07-2324, koda namena: CHAR in s tem pomagate sodržavljanom in jim s tem narišete nasmeh na obrazu.«

Župan občine Kamnik Marjan Šarec, je nato vsem občankam in občanom v zadnjih letošnjih dneh zaželel notranji mir, kateri naj nas spremlja tudi v prihodnjem letu. K sebi je nato poklical otroke in skupaj so z odštevanjem in pritiskom na velik gumb prižgali praznične lučke in osvetlili naše mesto.

Naslednji teden v soboto, 8. decembra, se bo s predstavitvijo festivala ARTish, ki bo postregel s prodajno razstavo avtorskih del 30 ustvarjalcev in drugimi ustvarjalnimi izdelki (unikaten nakit, oblačila in obuvala, pohištvo, ilustracije, lutke, dodatki za dom, keramika ali leseni izdelki) tudi uradno pričelo brezplačno dogajanje »Kamnik. Decembra. Čas veselja.«, ki ga organizira Zavod za turizem in šport v občini Kamnik. Dan poprej se bo odvila tudi že težko pričakovana otvoritev drsališča, ki jo bo pospremil koncert Nine Pušlar z bandom. V nedeljo pa bo za dobro vzdušje poskrbljeno s koncertom Borisa Kopitarja in Jodel Expressa z jodlarsko kraljico Brigito.

Dogajalo pa se bo tudi v okoliških krajih. V cerkvici sv. Miklavža nad Šmartnim bo na Miklavževo nedeljo, 9. decembra, potekala sveta maša ter obdarovanje otrok. Arboretum Volčji Potok pa vse otroke in otroke po duši vabi v Čarobno pravljično deželo, ki bo do 30. decembra  na ogled vsak dan med 11. in 19. uro.


<< Nazaj | Novice