Mali grad

Kamnik obiskali strokovni sodelavci Centra za socialno delo iz Čakovca

22.05.2015

 

Danes so Kamnik obiskali strokovni sodelavci Centra za socialno delo iz Čakovca. 30 člansko delegacijo je dopoldan v Dnevnem centru Štacjon sprejel župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem, direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo, direktorico Centra za socialno delo Kamnik mag. Elizabeto Pristav Bobnar in vodjo Dnevnega centra Štacjon Anjo Koželj.

Gostje so sprva obiskali Center za socialno delo Kamnik in se seznanili z delom ter aktivnostmi, ki jih izvajajo v kamniškem centru. Sledil je obisk Dnevnega centra Štacjon, kjer so jih uporabnice in uporabniki z velikim veseljem sprejeli, jim razkazali prostore in se jim zahvalili za obisk ter jim postregli s kavo in dobrotami, ki so jih sami pripravili.

Ob sprejemu je župan Marjan Šarec gostom orisal začetke Štacjona, ki danes živi in diha z lokalno skupnostjo: »Pri tej uspešni zgodbi smo moči združili Občina Kamnik, Center za socialno delo Kamnik in posamezniki, vsi z odprtim srcem in s posluhom za ljudi, ki se srečujejo s težavami v duševnem zdravju. Veliko volje in skupnih naporov je bilo potrebnih, da danes lahko vidimo vesele in zadovoljene obraze uporabnic in uporabnikov. Resnično smo srečni, da jih imamo, saj se dobro vključujejo v lokalno okolje, z mnogimi aktivnostmi opozarjajo na to, da so enakovredni člani družbe in, da potniki Dnevnega centra Štacjon, kot so se poimenovali, niso nič manj vredni in si, tako kot vsi mi, prizadevajo za boljši jutri.« 


<< Nazaj | Novice