Mali grad

Kamnik obiskali nekdanji pripadniki vojske in civilnega dela Ministrstva za obrambo

29.06.2016

 

Kamnik obiskali nekdanji pripadniki vojske in civilnega dela Ministrstva za obramboNašo lokalno skupnost so danes obiskali nekdanji pripadniki vojske in civilnega dela Ministrstva za obrambo. Pred spomenikom generala Rudolfa Maistra jih je pozdravil župan Marjan Šarec.

Sektor za vojaške zadeve Ministrstva za obrambo izvaja skrb za nekdanje pripadnike vojske in civilnega dela. Upokojeni pripadniki so organizirani v okviru Prostovoljskega društva MO in v treh družabno-informacijskih središčih v Ajdovščini, Novem Mestu in Slovenski Bistrici. Da bi izboljšali svoje življenje v tretjem življenjskem obdobju se v središčih izvajajo predavanja, ustvarjalne delavnice, rekreacija in pohodi in predvsem redno druženje in skrb za zdravje.

Vsako leto v poletnem času Sektor za vojaške zadeve Ministrstva za obrambo za najbolj prizadevne prostovoljce organizira vojaško strokovno ekskurzijo z vojaškimi, zgodovinskimi in turističnimi vsebinami.

Letos so si izbrali ogled starega dela Kamnika, Spominsko sobo Rudolfa Maistra, grad Zaprice z muzejem in kamniško okolico. Približno 30 veterank in veteranov je pred spomenikom generala Rudolfa Maistra najprej nagovoril organizator ekskurzije višji častnik za skrb za nekdanje pripadnike, podpolkovnik Bogomir Povše, nato pa je zbrane pozdravil župan Marjan Šarec. V svojem nagovoru jim je predstavil občino Kamnik, poudaril sodelovanje Slovenske vojske z našo lokalno skupnostjo, za konec pa jim zaželel prijeten obisk in ogled lepot mesta izpod kamniških planin ter jih povabil v občinsko stavbo na ogled razstave »Slovenski orli – naš ponos«, kjer je na ogled tudi prva smučka v seriji skakalnih smuči podjetja Slatnar Carbon, s katerimi bodo kmalu skakali nekateri najboljši skakalci na svetu.


<< Nazaj | Novice