Mali grad

Kamnik obiskali gosti pobratene občine Trofaiach

17.06.2012

 

V petek in soboto so podžupanja, svetnice, svetniki in člani občinske uprave pobratene občine Trofaiach obiskali Kamnik. Po ogledu starega mestnega jedra Kamnika, jih je sprejel župan Marjan Šarec skupaj s podžupanoma mag. Julijano Bizjak Mlakar in Damjanom Hribarjem, direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo in člani občinske uprave. Sprejema v Gostilni Repnik so se udeležili tudi nekateri občinski svetniki in svetnice

Ob pozdravnih besedah župana Marjana Šarca se je druženje z našimi pobratenimi gosti iz Avstrije nadaljevalo ob prijetnem pogovoru in možnih novih idejah o medsebojnem sodelovanju.

Sobotno dopoldne so gosti pričeli v kamniškem podjetju Menina d.d., ki je pred nedavnim praznovalo svojo 60-letnico delovanja. Direktor Jože Homar jim je skupaj s sodelavci razkazal proizvodno halo in odgovarjal na njihova vprašanja v zvezi z izdelavo krst in žar.

V nadaljevanju so si ogledali prostore Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, v katerem prostovoljci aktivno in vestno skrbijo za varnost naših občank in občanov, vsekakor pa je za uspešno rešene intervencije pomembna njihova ustrezna opremljenost. Vse to in še več jim je obrazložil poveljnik PGD Kamnik Jože Oblak ter jih povabil na vožnjo z novo avtolestvijo.

S soncem obsijan dan so navdušeni gostje iz občine Trofaiach sklenili na Veliki planini. Planšarji so jim razkazali svoje koče, na poti po planini so jih pozdravile krave, ogledali so si Preskarjevo bajto in poskusili kislo mleko.

Polni prijetnih vtisov so se gosti vrnili v občino Trofaiach in obljubili, da se bodo v naročje kamniških planin vrnili.


<< Nazaj | Novice