Mali grad

Kamnik obiskala delegacija iz Azerbajdžana

27.11.2014

 

Včeraj, v sredo, 26. novembra 2014, je Kamnik obiskala azerbajdžanska delegacija gospodarstvenikov s področja turizma. Na Občini Kamnik so jih sprejeli župan Marjan Šarec, podžupan Matej Slapar, direktor občinske uprave mag. Ivan Kenda in predstavnica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Alenka Hribar.  

Te dni se v Sloveniji mudi azerbajdžanska delegacija turističnih gospodarstvenikov, katerih glavni namen je obiskati in spoznati najpomembnejše turistične točke v Sloveniji. Na pobudo kamniškega občinskega svetnika Antona Iskre, so si prišli ogledati tudi Kamnik z namenom spoznavanja njegovega turističnega potenciala in ponudbe.

Na Občini Kamnik je delegacijo v sestavi Gahramanov Mahir (pomočnik ministra za turizem), Hasan Hasanli (direktor podjetja Gilan turizem in smučišča Shahdag), Aghakarimov Muzafar (svetovalec predsednika AZT – združenja turističnih agencij Azerbajdžana), Usubov Nasiv (direktor podjetja »A la carte travel«), Agamamayeva Gunel (predstavnica turistične agencije Turuzm.AZ), Mahdiyeva Sabina (predstavnica smučišča Shahdag) ter njeno spremstvo v sestavi Milanka Robič (specialistka za turistične trge držav bivše Sovjetske Zveze), Igor Grm (vodja VIP in business programa) in Primož Bernik (direktor agencije Techno plus d.o.o.) nagovoril župan občine Kamnik Marjan Šarec. Na kratko jim je predstavil občino Kamnik, ki je nekdaj veljala za pomemben industrijski kraj, zadnja leta pa daje prednost predvsem turizmu, ki predstavlja največji potencial. Izpostavil je našo pestro ponudbo s Kamniško-Savinjskimi Alpami in edinstveno Veliko planino, najlepši park Arboretum Volčji Potok v povezavi z golfom, Naravni zdravilni gaj Tunjice, najvišje ležeče terme, Terme Snovik in srednjeveško mesto Kamnik, ki ga občina oživlja s številnimi prireditvami.

Svojo turistično ponudbo, predvsem pa načrte, ki jih imajo s resortom Shahdag, so predstavili tudi gostje iz Azerbajdžana in izrazili željo po povezovanju in izmenjavi turistov.

Azerbajdžan za slovenski turizem predstavlja pomemben potencialni emitivni trg. Turisti iz te kavkaške države se zanimajo predvsem za ponudbo slovenskih naravnih zdravilišč, medicinskega turizma, luksuznega turizma in t.i. »eko« turizma, kjer ima Kamnik, brez dvoma konkurenčno prednost pred številnimi drugimi destinacijami.

Obisk azerbajdžanske delegacije v Kamniku je zagotovo pomemben korak pri vzpostavitvi vezi in kontaktov, priložnosti sodelovanja ter privabljanja azerbajdžanskih turistov v Kamnik in okolico.

Sledil je kratek ogled mestnega jedra Kamnik z lokalnim turističnimi vodnikom, za zaključek pa so odšli še v Terme Snovik, kjer so tudi prenočili.


<< Nazaj | Novice