Mali grad

Kamnik na enem največjih turističnih dogodkov na svetu

10.03.2018

 

Kamnik na enem največjih turističnih dogodkov na svetuZavod za turizem, šport in kulturo Kamnik skupaj s Termami Snovik od 7. do 11. marca predstavlja Kamnik kot turistično destinacijo na turistični borzi ITB Berlin, ki je eden največjih turističnih dogodkov na svetu.

Za obisk predstavitve Kamnika je veliko zanimanja, kar kaže na še eno uspešno turistično sezono. Obiskovalci najbolj povprašujejo po zunanjih aktivnosti, kot je obisk Velika Planine oziroma pohodništva na splošno, ter o Kneipp programu Term Snovik ter ostalih wellness možnostih, ki jih ponujajo te najvišje ležeče terme v Sloveniji. Obiskovalci očitno dobro poznajo Slovenijo, Kamnik pa jih pritegne predvsem kot aktivna zelena destinacija, ki nosi srebrni znak Slovenia Green Destination.

Za slikovito dogajanje, animacijo živahnega mestnega sejemskega dogajanja v Berlinu skrbi Združenje zgodovinskih mest Slovenije, katerega član je tudi Kamnik. V okviru te predstavitve je moč videti pravo staro kovaško delavnico, kjer sodeluje kovač Jože Krmelj, izdelavo čipke, za kar je poskrbela čipkarica Eva Gantar, mestni glasnik Toni Cahunek pa obiskovalce sejma vabi, da zavrtijo kolo sreče in si tako prislužijo simbolično nagrado katerega od članov zgodovinskih mest. Na stojnici je postavljen tudi poseben kotiček za fotografiranje, kjer se lahko obiskovalci slikajo pred kuliso, ki jo predstavljajo fotografije vseh zgodovinskih mest, tudi Kamnika, in to fotografijo delijo s svojimi prijatelji.

Turistična borza ITB Berlin se po pomenu in velikosti uvršča v sam vrh mednarodnih turističnih borz. Borzni prostor in spremljevalnimi dogodki predstavljajo celoten produktni spekter turistične industrije. Borza se osredotoča na zadnje trende v turizmu in je kraj, kjer se ponudba sreča s povpraševanjem. Te svetovno največje turistične borze se vsako leto udeleži okrog 10.000 razstavljavcev in organizacij iz več kot 180 držav in ima vsaj 110.000 poslovnih obiskovalcev. Borza svoja vrata odpre tudi za splošno javnost, lani so na tej točki zabeležili 60.000 obiskovalcev.

Vir: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice