Mali grad

Kamnik na Vakantiesalonu v Bruslju

10.02.2010

 

Med 4. in 8. februarjem je v Bruslju potekal takoimenovani velikan med evropskimi turističnimi sejmi – Vakantiesalon Bruselj (Brussels holiday show).

Glede na velik interes Belgijcev za potovanja, njihovo kupno moč ter dobre letalske povezave med Brusljem in Ljubljano sejem v Bruslju pomeni veliko priložnost za vsa slovenska turistična podjetja. Dnevno ga obišče preko 20.000 obiskovalcev iz celotne Belgije.

Prav tako Belgijce, po podatkih Statističnega urada RS, v zadnjih letih uvrščamo med 10 držav, iz katerih beležimo najlepši obisk med tujimi gosti. V letu 2008 je Slovenijo tako obiskalo nekaj več kot 38 000 Belgijcev (v letu 2007 dobrih 35 000).

V Bruslju je za animacijo na stojnici Slovenske turistične organizacije poskrbela Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik v sodelovanju s Termami Snovik. Na 70 m2 veliki stojnici se je tako pod sloganom »Zeleni svet v naročju Kamniških Alp« predstavilo celotno turistično območje občine. Del razstavnega prostora so zapolnili s konstrukcijo s kamniško tematiko, kuhar Martin iz Term Snovik je vsak dan sejma obiskovalce postregel s posebnimi biopalačinkami.

Večina obiskovalcev Slovenijo že dodobra pozna, najbolj pa jih je tokrat pritegnila ponudba pohodništva in term. Na Agenciji za razvoj turizma in podjetništva so prepričani, da bo sejem zagotovo doprinesel dobre rezultate, saj Kamnik ponuja vse tisto, kar je zanimivo in privlačno tudi za potencialnega belgijskega gosta.

Po besedah Roka Klančnika, predstavnik slovenskega turizma v Beneluksu, pa Kamnik v zadnjih letih lahko postaja zgled tudi ostalim slovenskim turističnim krajem, saj se vseskozi prizadeva za promocijo in razvoj turizma v širšem.


<< Nazaj | Novice