Mali grad

Kamnik na 15. slovenski turistični borzi

22.05.2012

 

Pretekli vikend je v Kranjski Gori potekala 15. slovenska turistična borza SIW (Slovenian incoming workshop), kjer se je s svojo ponudbo predstavljal tudi kamniški turizem. Gre za največji mednarodni poslovni dogodek slovenskega turističnega gospodarstva, ki ga organizira Slovenska turistična organizacija. Predstavniki slovenskega turizma smo imeli priložnost vzpostaviti poslovne vezi s tujimi predstavniki turističnih agencij, interesnih združenj, organizatorjev potovanj in specializiranih agencij. Borze se je udeležilo več kot 260 podjetij iz Slovenije in tujine; iz Kamnika pa Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, Hotel Malograjski dvor, Terme Snovik in Velika planina d.o.o..

Ugotavljamo, da Kamnik po dolgoletnih prizadevanjih in udeležbah na borzah in sejmih v tujini postaja pomemben turistični kraj v Sloveniji. Nekateri tuji agenti ga že dobro poznajo in vključujejo v svojo turistične programe. Najbolj se zanimajo za Veliko planino in kulturno dediščino Kamnika. Septembra tako pridejo skupine iz Belgije in Avstrije, še ta teden pa Kamnik in Veliko planino obišče agentka norveške turistične agencije.

Abeer Seliman iz Dubaja obiskala Kamnik in Veliko planino

Predstavnica turistične agencije Holiday factory package tours iz Dubaja, Seliman Abeer je pretekli četrtek obiskala Kamnik in Veliko planino.  

Seliman je v Slovenijo prišla na slovensko turistično borzo - SIW v Kranjsko Goro, pred tem pa je obiskala nekaj turističnih krajev. S Slovenijo se je pred prihodom dobro seznanila in njena želja je bila da obišče tudi našo planino.

V četrtek smo tako najprej obiskali Kamnik - navdušena je bila predvsem nad razgledom iz Malega gradu, hotelom Malograjski dvor in Svečarsko delavnico. Za tem smo odšli na Veliko planino. Nad planino je bila očarana in povedala je, da je poleg Bohinja in Bleda to njena tretja najlepša destinacija v Sloveniji. Srečali smo tudi pastirja Andreja, v Gostišču Zeleni Rob pa so nas postregli z mladim sirom, enolončnico in slastnimi štruklji.

Seliman bo Slovenijo začela tržiti že to leto; njene stranke pa se navdušujejo predvsem nad zeleno pokrajino, ki je v njihovi deželi ni.

Besedilo in fotografije: Alenka Hribar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

<< Nazaj | Novice