Mali grad

Kamnik je gostil prvo mednarodno dirko (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske

31.05.2021

 

Kamnik je gostil prvo mednarodno dirko (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado GorenjskeMinuli vikend je Kamnik gostil prvo mednarodno dirko (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Start dirke je bil v Termah Snovik, na Glavem trgu v Kamniku pa so kolesarje pozdravili župan Občine Kamnik Matej Slapar, župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj in vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turiem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar.

Župan Matej Slapar je tekmovalcem zaželel uspešno kolesarjenjem in jih z željo, da bi se v Kamnik vrnili še ob kakšni drugi priložnosti, pospremil s spodbudnimi besedami v kolesarsko dirko.

Na startu dirke v Termah Snovik je bilo 120 kolesarjev iz devetnajstih ekip, med njimi so bile vse najboljše slovenske ekipe. Celotna proga je bila dolga 173,6 kilometra, potekala je med Kamnikom in Cerkljami na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri.

Zmagovalec kolesarske Velike nagrade Gorenjske je postal Mirco Maestri (Bardiani-CSF-Faizane). Italijan je dobil sprint ubežne skupine, ki je imela na cilju 13 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Drugo mesto je zasedel Avstrijec Felix Ritzinger, tretji je bil Čeh Michal Chlegel, četrti pa kot najboljši Slovenec kolesar Adrie Mobila David Per, nekdanji tekmovalec najvišje ravni, ki je vozil za Bahrain.

Najboljši tekmovalci so s strani Občine Kamnik oziroma Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik prejeli maskote pastirčka in kamniške Veronike.


<< Nazaj | Novice