Mali grad

Kamnik bus za Sejalca 2013

20.09.2013

 

Novembra bo izbran že deseti dobitnik Sejalca, slovenskega priznanja za inovativne in kreativne turistične dosežke. Za naziv se tokrat poteguje 18 turističnih novosti, med njimi tudi Kamnik bus.

Namen Sejalca je spodbujanje ustvarjalnosti in inovativnosti na podjetniški ravni, ravni destinacij, združenj, turističnih proizvodov oziroma ponudnikov ali pri oblikovanju in trženju turističnih proizvodov z območja Slovenije na domačem trgu in tujih trgih. Ocenjuje se predvsem inovacija z vidika kakovostno načrtovanega in uspešno uvedene novosti ali izboljšave, ki vsebuje elemente nenavadnosti prijaviteljeve izvirnosti, sistemskega poslovnega razmišljanja in promocije slovenskega turizma.

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik je prijavil svojega sejalca, in sicer Kamnik bus.

O inovaciji

Javni prevoz pri razvoju turizma igra pomembno vlogo. Po eni strani predstavlja osnovno turistično infrastrukturo, hkrati pa krepi trajnostni turizem. Slovenija kot izjemno raznolika država nudi številne različne možnosti za oddih, s problematiko razpršenosti in nedostopnosti turističnih destinacij pa se spopadajo številne občine. V Občini Kamnik, ki je ena izmed največjih občin v Sloveniji, in kjer je pestra turistična ponudba (Velika planina, Terme Snovik, Arboretum Volčji Potok) razkropljena po številnih vaseh in obronkih mesta Kamnik, smo rešitev temu problemu našli v letu 2012. Poimenovali smo ga Kamnik bus.

Dostop do glavnih turističnih atrakcij je bil do uvedbe novosti, ki jo prijavljamo na Sejalca 2013, torej Kamnik busa, otežkočen, kar je pomenilo, da obiskovalcem nismo mogli ponuditi celostne turistične ponudbe in pokazati Kamnika z okolico v vsej svoji lepoti. Poleti v letu 2012  smo tako v sodelovanju z Občino Kamnik, podjetjem Kam bus d.d. in vsemi večjimi turističnimi podjetji uvedli nov mestno-turistični avtobus Kamnik bus, slogan katerega se glasi: »Na potep? Nič lažjega! Kamnik bus.«

Več o prijavi  inovacije si lahko preberete tukaj.


<< Nazaj | Novice