Mali grad

Kamničanom odlična popotnica za torek, Kamničanke v Beograd z zmago

23.11.2014

 

Odlična popotnica za torek

V trinajstem krogu 1. DOL moški so odbojkarji po dobri uri igre strli odpor ekipe Go Vollelyja in na najboljši možni način potrdili, da je bil poraz v prejšnjem krogu v Mariboru le slab dan. V torek, 25. novembra jih v domači dvorani čaka še prva četrtfinalna tekma pokala Slovenije, ko bodo gostili ACH Volley.

Calcit Volleyball – Go Volley3:0 (13, 15, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 100 gledalcev. Sodnika: Tovornik in Gril.

Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 2, T. Štern 13, Drobnič, P. Vidmar 1, Štembergar Zupan 5, Brus 12, Kvas, Stavbar 3, Kotnik 5, Ž. Štern 4, Brulec 3. Trener: Marko Brumen.

Go Volley: Krašna, Križanič 1, A. Vidmar 3, Godnič 2, Basaneže 5, Paliska 9, Konjedic, Filiputti 2, Maraž – libero, Marc, Tomič 3, Vrtovec 3, Gašparin – libero. Trener: Matjaž Stanič.

Novogoriški odbojkarji so na gostovanje v Kamnik prišli ohrabreni po zmagi nad Astec Triglavom v prejšnjem krogu, medtem ko so domačini nepričakovano izgubili v Mariboru. Ker jih že v torek čaka prva četrtfinalna tekma pokala Slovenije, ko bodo gostili ACH Volley, je bila zanje nocojšnja tekma trinajstega kroga dober test njihove trenutne pripravljenosti. Predvsem pa odgovor na vprašanje, ali je šlo v prejšnjo soboto le za slab dan ali padec forme. Trener domače ekipe Marko Brumen je dvoboj z Novogoričani začel v postavi Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Boris Brus, Jernej Stavbar, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar, na drugi strani mreže pa je Matjaž Stanič zaupal Janiju Godniču, Andražu Paliski, Daliborju Tomiču, Gregorju Basanežu, Danijelu Filiputtiju, Maticu Vrtovcu in Janu Gašparinu na mestu prostega igralca. Tekma se je sicer začela z deset minutno zamudo. Zaradi zastoja na cestninski postaji Log so odbojkarji Go Volleyja z manjšo zamudo prišli v Kamnik in morda je to vplivalo na njihov slab začetek. Domači odbojkarji so na servis Stavbarja povedli s 7:0, razlika sedmih točk pa je bila tudi ob prvem tehničnem odmoru. Z dobro igro, še zlasti dobro je deloval prvi tempo, pohvale si zaslužijo še za servis in igro blok – obramba, so Kamničani nadaljevali do drugega tehničnega odmora. Nanj so odšli že s prednostjo desetih točk. Prevlado domače ekipe v prvem nizu je potrdil Kotnik.

V drugem nizu so Novogoričani, pri katerih je manjkal Ambrož Sirk, le vzpostavili ravnotežje, povedli z 2:0 in 4:2, vendar so po dveh zaporednih blokih, Štembergar Zupana in Brusa, Kamničani povedli za dve točki (6:4). Svojo prednost so nato povečali na servis Tončka Šterna, ko so prvič v drugem nizu pobegnili za pet točk (13:8). Domači odbojkarji so še naprej prevladovali v vseh elementih igre, držali dober sprejem, v napadu igrali raznovrstno in s svojimi potezami večkrat navdušili žal ne prav velikega števila gledalcev. Tako kot pri točki za vodstvo z 20:14, ko so v obrambi rešili nekaj »težkih« žog, nato pa se je v napadu izkazal Tonček Štern.

Za svojo prvo menjavo na tekmi se je domači trener Marko Brumen odločil na začetku tretjega niza, ko je namesto Jerneja Stavbarja priložnost dobil Žan Novljan, več jih je v prvih dveh nizih izvedel gostujoči trener Matjaž Stanič. Pri izidu 3:3 je prvič na tekmi na igrišču v domači ekipi vstopil še Žiga Štern, ki je zamenjal kapetana Andreja Štembergar Zupana, pri zaostanku treh točk (3:6) pa je namesto Jana Brulca zaigral Tine Kvas. Zadnja menjava se je Kamničanom obrestovala, kajti po točki Tončka Šterna so tudi v tretjem nizu na tehnični odmor odšli s prednostjo. Resda le točke, ki pa so jo po seriji blokov povečali na tri (14:11), zato je Stanič s polminutnim odmorom skušal zaustaviti nalet razpoloženih domačih odbojkarjev. Neuspešno, kajti po napaki Basanežeja in asom Žige Šterna je moral Stanič še enkrat zbrati svoje igralce, kajti zaostanek njegove ekipe se je povečal že na šest točk (12:18). V kamniški ekipi sta v igro vstopila še Primož Vidmar in Sergej Drobnič, tako da so zaigrali vsi domači odbojkarji, kar velja tudi za gostujočo ekipo, zmaga Calcit Volleyballa pa niti trenutek ni bila več vprašljiva. Po slabi igri v prejšnjem krogu v Mariboru, so Kamničani hitro preboleli poraz in si s strani gledalcev zaslužili glasen aplavz.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »V prvi vrsti smo zelo dobro vstopili v tekmo. Stavbar je odlično odprl tekmo s servisi, kar dolgo smo se držali dogovor, razen proti koncu tekme, ko sem bil nezadovoljen z zbranostjo nekaterih mlajših igralcev. Dejstvo je, da smo uspeli nasprotnika stisniti v kot, da niso mogli odigrati, kar znajo. Morda se jim je poznalo, da ni bilo Sirka, ki je zadnje čase igral zelo dobro, medtem ko smo mi tokrat igrali dobro. Tokrat bi pohvali naše sprejemalce, saj smo vso tekmo imeli odličen sprejem. Ob takšnem sprejemu smo sposobni igrati tudi v napadu zelo dobro in samo želimo si lahko, da bi ga ponovili tudi v torek na pokalni tekmi proti ACH Volleyju.«

V Beograd z zmago 

Na svojem tretjem gostovanju v srednjeevropski ligi so odbojkarice Calcit Volleyballa zabeležile še drugo zmago. Tokrat so na Dunaju brez izgubljenega niza premagale SVS Post, kar je dobra popotnica za torkovo povratno tekmo pokala CEV, ko bodo v Beogradu gostovale pri Crveni zvezdi.

SVS Post – Calcit Volleyball 0:3 (-17, -25, -21)

Dunaj – Dvorana Fünfhaus. 50 gledalcev. Sodnika: Mocsnik in Ujhazi (oba Madžarska).

SVS Post: Chukwuma 18, Wallinger, Salanciova, Schmit, Herelova 7, Almer, Katz 8, Enzinger 1, Huber – libero, Jahn, Rimser 7, Fink 10. Trener: Rogelio Hernandez.

Calcit Volleyball: Kranjc, Barnes 11, Božič 2, Kregar, Borko 5, Vrhovnik 5, Igličar 11, Forštnarič, Hribar, Jerala – libero, Ščuka 13. Trener: Gašper Ribič.

Čeprav Dunajčanke v letošnji sezoni še zdaleč nimajo tako močne ekipe, kot v prejšnjih, ko so kar nekajkrat slavile v srednjeevropski ligi, so še vedno spoštovanje vredne nasprotnice in temu primerno so Kamničanke tudi vstopile v tekmo. Tudi tokrat jo je trener Gašper Ribič začel s postavo Mojca Božič, Petra Vrhovnik, Lana Ščuka, Mekana Barnes, Tamara Borko, Urška Igličar in Meta Jerala na mestu proste igralke, vendar pa uvod v tekmo za Kamničanke ni bil najbolj obetaven. Na prvi tehnični odmor so domače odbojkarice odšle z dvema točkama prednosti, toda ob drugem so Kamničanke že vodile za točko. Z odličnimi servisi so jo pred vstopom v končnico povečale na šest (21:15), do konca niza pa so domačim odbojkaricam prepustile le še dve točki.

Tudi začetek drugega niza je pripadel Dunajčankam, ki so z odličnim blokom, prevladovala je Lisy Oby Chukwuma, povedle z 8:4. Kamničanke so imele nekaj težav na servisu, temu primerna je bila učinkovitost v napadu, vendar so do drugega tehničnega odmora svoj zaostanek prepolovile. V nadaljevanju niza so gostje le popravile svoj sprejem, začele bolje servirati, v tem elementu igre se je izkazala Vrhovnikova ter prišle do vodstva z 21:20. V razburljivi končnici so bile bolj zbrane odbojkarice Calcita, ki so v tretjem nizu povedle že s 16:10, toda Dunajčankam je z delnim izidom 11:3 uspel preobrat, ki pa jim ni prinesel zmage. Kamničanke so prišle do servisa, ki ga do konca tekme niso več izpustile iz rok, kar jim je ob dobri igri v napadu prineslo nove tri točke v srednjeevropski ligi. Zanimivo je, da so dunajske „poštarke“ dosegle kar petnajst blokov, Kamničanke le pet, toda ob osmih asih in le štirih napakah na servisu, veliko boljšim sprejemom od domače ekipe in napadu zmaga slovenskih pokalnih prvakinj ni bila vprašljiva.

Na drugi tekmi četrtega kroga so odbojkarice Nove KBM Branika s 3:0 (16, -25, 15, 11) premagale Sparkasse iz Celovca.

Vrstni red: 1. Nova KBM Branik 12 (12:1), 2. Calcit Volleyball 9 (9:4), 3. ATSC Sparkasse Celovec 3 (5:10), 4. SVS Post 0 (1:12).

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice