Mali grad

Kamničanom Calcit Volleyballa tudi vročina ni prišla do živega

11.08.2013

 

Petkova popoldanska ohladitev je šla na roke tudi odbojkarjem Calcit Volleyballa, ki se v kamniški športni dvorani potijo že vse od prvega dne avgusta. V tem tednu se jim je pridružil še Danijel Pokeršnik, tako da ima Marko Brumen na voljo vseh trinajst igralcev, ki ima veljavno pogodbo s klubom. Znani so tudi termini nekaterih pripravljalnih turnirjev, prvi pa bo že na začetku septembra v Kamniku.

»Igralci si zaslužijo vse pohvale za do zdaj opravljeno delo. So v redu, so pridni, prišel pa je tudi Danijel Pokeršnik, ki bo vmes skočil še na en turnir, tako da bo imel skupaj štirinajst dni izpada treninga, nato pa se bo trajno pridružil. Sicer pa so bili pogoji za trening v minulem tednu skorajda nemogoči. Zunaj, razen v četrtek, ko smo šli na štadion in še to v zgodnjih dopoldanskih urah, ko so bile temperature še znosne, nismo bili. Drugače pa smo bili veliko v fitnesu in dvorani. V dvorani je bilo, žal nisem imel termometra, zagotovo več kot 30 stopinj Celzija, tako da so nekateri zamenjali tudi po pet, šest majic na trening. Ampak nekako se je dalo, malenkost več spijemo, intenzivnost je nekoliko manjša, manj je tudi padcev, saj je potem vse mokro, toda gre. Že v petek popoldne so bile ohladitve, v tednu, ki je pred nami pa naj ne bi bilo več tako vroče,« je trener Kamničanov Marko Brumen spregovoril o težavah, s katerimi so se njegovi varovanci soočali na trening prve dni priprav na novo sezono. Tudi on sodi med trenerje, pri katerem je ves čas v ospredju žoga, tekaških treningov tako skoraj ni.

»Tako ali tako izbiramo takšne vaje, da je med samo tehniko tudi veliko teka, menjave prostora, gibanja, skokov, saj aerobno komponento lahko dobiš tudi z žogo. Tudi v fitnesu delamo na takšen način, da je pulz ves čas precej visok, z malo manj odmora med vajami, tako da v njem delajo bolj intenzivno in več kot običajno.«

Na treningih je s prihodom Danijela Pokeršnika trinajst igralcev, še vedno pa ni znano, ali bo dres Calcita tudi v novi sezoni nosil kapetan Jan Planinc, ki je v teh dneh tako ali tako na reprezentančnih pripravah na Rogli. »Trinajst igralcev je že pod pogodbo in vsi so na treningih, medtem ko je Planinc tako ali tako na Rogli in naš predsednik kluba Gregor Hribar načrtuje, da ga bo obiskal in takrat naj bi bilo znano, ali bo Jan še naprej ostal v našem klubu. Seveda si osebno tega želim, vendar to ni v moji pristojnosti,« si odličnega Planinca v svojih vrstah še naprej želi Brumen, ki se je tudi že dogovoril za nekaj pripravljalnih turnirjev.

»Za zdaj smo dogovorjeni s Salonitom in Go Volleyjem, da bo vsakdo od nas priredil po en turnir. Najprej ga bomo priredili mi, in sicer že 7. septembra, 28. septembra bo turnir v Kanalu ter teden dni pozneje še v Novi Gorici. Na naš turnir nameravamo povabiti še Panvito, pri kateri smo bili gostje v lanski sezoni in so nas odlično sprejeli, zato bi bilo prav, da jim gostoljubje vrnemo. Upam, da jim bo datum ustrezal in da bodo tudi Sobočani prišli v goste.« 

V lanski sezoni so Kamničani igrali tudi nekaj prijateljskih tekem s Posojilnico Dobom, vprašanje pa je, ali bo do njih prišlo tudi letos. »Lani s tem ni bilo nobenih težav, saj je bil trener Dobljanov Bogdan Kotnik, v letošnji sezoni imajo nizozemskega trenerja, poleg tega pa bodo igrali v ligi prvakov in vprašanje je, ali smo zadnje še zanimivi. Dejstvo je, da imamo, vsaj za zdaj, slabšo ekipo od lanske, medtem ko so oni vsaj tako dobri, kot so bili, če ne celo boljši. Zato se bomo bolj osredotočili na slovensko sceno, tekem pa zagotovo ne bo manjkalo.« Prva bo verjetno že konec avgusta, vendar bo to znano šele v prihodnjih dneh.  

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice